Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

paskual

MEĐA OTVORI

Preporučene objave

poštovani svi neznam dali to spada tu ali molim mišljenje.

Živim u starom naselju u selu di su večinom kuče u nizu sa nadovezanim kučama (istacima van niza). e sad na kraju jednog takvog niza susjedi (stranci planiraju obnovit staju) a ja imam kuču do njihove(ispupčenu iz niza) to jest međa njegove staje i moje kuče čine SLOVO L kuče nam se dodiruju pod pravim kutom te on ima malo dvorište do moje kuče.

Ja prema njegovom dvorištu nemam niti jedan otvor jer je građeno na međi ali sad oni želi napravit natrivenu lođu u potkrovlju sa otvorom usmjerenim na moju kuću i moje dvorište koje je ispred moje kuče.Bio sam baš danas na poziv građevinske da dam mišljenje te sam prigovorio da se ne slažem da premješta postoječe prozore i otvara nove koji imaju direktan pogled na moje na udaljenosti manjoj od15cm (u praksi on ce sa lođe moć pristupit na moj krov). Na to sam dobio odgovor da pravilo od tri metra i otvaranje novih otvora na vrijedi ako međa nije nasuprotna (u paraleli) smjeru otvaranja otvora. Šte me je u potpunosti iznenadilo i smatram da me pokušao izmuljat.

molim pomoč ako znate nešto o tome.

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, paskual je napisao:

Na to sam dobio odgovor da pravilo od tri metra i otvaranje novih otvora na vrijedi ako međa nije nasuprotna (u paraleli) smjeru otvaranja otvora

Zanimljivo. Kako i gdje te na kojoj udaljenosti se mogu praviti/ugrađivati otvori na građevini u odnosu na susjednu među propisuju odredbe za provođenje prostornih planova, te moram priznati da na ovakovo tumačenje nisam još naišao. Bilo bi lijepo kada bi i naveo propis koji to određuje da se tako može tumačiti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×