Jump to content

namjerno loše doneseni Zakon (čl.66. a ZUS-a)


zao

Preporučene objave

Nisam pravnik, pa ne shvaćam koji je smisao ćl.66. a Zakona o upravnim sporovima (ne mogu osporavati rješenje kojeg sam poništio u sporu pred Upravnim sudom)?

Na prvi pogled se čini da nema smisla žaliti se na pobijano, odnosno poništeno rješenje suprotne strane, ali pogledajte ova dva primjera:

Primjer br.1. U upravnoj tužbi sam pobijao rješenje (javnog tijela) po dva tužbena zahtjeva (osnova). Jedan tužbeni zahtjev je usvojen i pobijano rješenje je poništeno, ali je drugi tužbeni zahtjev odbijen, tako da javno tijelo niije vezano presudom Upravnog suda glede odbijanje mog drugog tužbenog zahtjeva prilikom donošenja novog rješenja u ovoj pravnoj stvari. Pri tom, ja se ne mogu žaliti na takvu presudu Upravnog suda jer mi je Visoki upravni sud (VUS) samo citirao čl.66. a ZUS-a. Mislim da mi je pametnije na novo (buduće) rješenje podnijeti dvije tužbe, posebno (i odvojeno) za svaki tužbeni zahtjev nego osporavati presudu VUS-a na Ustavnom sudu...

Primjer br.2.  Upravni sud je poništio pobijano rješenje (isto javnog tijela, samo u drugoj pravnoj stvari) zbog proceduralnih razloga, do se uopće nije očitovao o meritumu moje tužbe, tako da javno tijelo može i u idućem rješenju uspješno izbjegavati moju tužbu u meritumu, odnosno donositi rješenje (namjerno) s proceduralnim greškama, a na sve to ja se ne mogu žaliti zbog „famoznog“ čl.66. a ZUS-a....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija