Jump to content
malitomo

Automobil sa EU tablicama u HR

Preporučene objave

Postovani,

Pomorac sam koji boravi vise od 183 dana van RH, imam boraviste i prebivaliste u HR, te pokusavam naci nacin kupnje automobila u Njemackoj ili nekoj od clanica EU te ga korsititi takodjer i u Hrvaskoj na strane tablice.

Dali je ovaj scenarij po zakonu; S obzirom da sam pod normalno van Hrvatske vise od 183 dana godisnje, mogu prijaviti boraviste kod bratica u Njemackoj te ponekad boraviti kod njega i uredno se prijavljivati,a u hrvatskoj i dalje imati prebivaliste, te steci pravo za kupnju i koristenje automobila u Njemackoj. Registrirati bi automobil u njemackoj te ga koristion u Njemackoj i u Hrvatskoj . Zapravo niti u jednoj zemlji ne bih boravio duze od mjesec dana u komadu ?

 

Zahvaljujem

 

Tomislav

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Što se tiče RH, možeš tu imati prijavljeno prebivalište i privremeni odlazak iz RH (to je samo napomena uz prijavljeno prebivalište), a ako si više od pola godine vani, možeš i tu voziti auto stranih tablica.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

dakle mogu bez problema otici u njemacku , gore kupiti i registrirati Automobil i voziti ga u Hrvatskoj na osnovu da sam pomorac i izbivam iz Republike hrvatske vise od 6 mjeseci godisnje ??

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×