Jump to content

Prelazak s ugovora na određeno na neodređeno


VicPR

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

Godine 2016. počela sam raditi na ugovor na određeno (do povratka djelatnice s bolovanja). Naime, djelatnica se nije vratila te sam nakon godine dana potpisala ugovor na određeno. Odkad sam počela raditi u firmi, prošlo je 3 godine. Moje pitanje jest, računa li se 3 godine od potpisivanja ugovora u vrijeme dok sam mjenjala djelatnicu koja je bila na porodiljnom (dakle, kao zamjena) u te 3 godine. Ili se 3 godine počinju računati od trenutka kad je potpisan ugovor na određeno, pa bi od tada do danas prošlo 2 godine? 

Nadam se da je moje pitanje razumljivo,

 

Hvala Vam na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je prvi ugovor o radu sklopljen u trajanju kraćem od tri godine, ukupno trajanje svih ugovora ne smije trajati dulje od tri godine. Poslodavac s istim radnikom smije sklopiti svaki sljedeći ugovor o radu na određeno vrijeme, ali samo ako za to postoji objektivan razlog koji u tom ugovoru mora biti naveden.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK, Hvala! Ali to sam uspjela i pronaći na internetu. Stvar je u tome da u prvom ugovoru ne piše na koliko je vremenski sklopljen već do kada se zaposlenik ne vrati s bolovanja. Zanima me samo činjenica - treba li sada, od ove godine ugovor biti na neodređeno ili određeno - laičkim odgovorom molim (nisam stručna u tom području). Zbunjuje me činjenica da sam radila 6 mjeseci na zamjeni i onda dobila ugovor na određeno (2017.) pa ne razumijem da li mi se računa tih 6 mjeseci u te 3 godine ili ne. Ili pojednostavljeno - od koje godine mi se računa početak trajanja 3 godine, 2016. (zamjena) ili 6 mjeseci kasnije u 2017. (ugovor na određeno). Po meni, sada počinjem na neodređeno, obzirom na Vaš odgovor, računa se od prvog ugovora (2016) ako sam dobro shvatila.

Hvala puno :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija