Jump to content
VicPR

Prelazak s ugovora na određeno na neodređeno

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

Godine 2016. počela sam raditi na ugovor na određeno (do povratka djelatnice s bolovanja). Naime, djelatnica se nije vratila te sam nakon godine dana potpisala ugovor na određeno. Odkad sam počela raditi u firmi, prošlo je 3 godine. Moje pitanje jest, računa li se 3 godine od potpisivanja ugovora u vrijeme dok sam mjenjala djelatnicu koja je bila na porodiljnom (dakle, kao zamjena) u te 3 godine. Ili se 3 godine počinju računati od trenutka kad je potpisan ugovor na određeno, pa bi od tada do danas prošlo 2 godine? 

Nadam se da je moje pitanje razumljivo,

 

Hvala Vam na odgovoru!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako je prvi ugovor o radu sklopljen u trajanju kraćem od tri godine, ukupno trajanje svih ugovora ne smije trajati dulje od tri godine. Poslodavac s istim radnikom smije sklopiti svaki sljedeći ugovor o radu na određeno vrijeme, ali samo ako za to postoji objektivan razlog koji u tom ugovoru mora biti naveden.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

OK, Hvala! Ali to sam uspjela i pronaći na internetu. Stvar je u tome da u prvom ugovoru ne piše na koliko je vremenski sklopljen već do kada se zaposlenik ne vrati s bolovanja. Zanima me samo činjenica - treba li sada, od ove godine ugovor biti na neodređeno ili određeno - laičkim odgovorom molim (nisam stručna u tom području). Zbunjuje me činjenica da sam radila 6 mjeseci na zamjeni i onda dobila ugovor na određeno (2017.) pa ne razumijem da li mi se računa tih 6 mjeseci u te 3 godine ili ne. Ili pojednostavljeno - od koje godine mi se računa početak trajanja 3 godine, 2016. (zamjena) ili 6 mjeseci kasnije u 2017. (ugovor na određeno). Po meni, sada počinjem na neodređeno, obzirom na Vaš odgovor, računa se od prvog ugovora (2016) ako sam dobro shvatila.

Hvala puno :)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio Lena7
   Zanima me ako je sklopljen ugovor izmedu fizicke osobe i pravne osobe u ovom slucaju trgovackog drustva, te je nakon odredenog vremena drustvo brisano iz sudskog registra, da li drustvo moze i dalje nakon toga traziti od stranke naplatu potrazivanja?
   I da li prava i obveze mogu se prenijeti na novosnovanu udrugu od strane istih ljudi koji su osnovali to isto trgovacko drustvo koje je u meduvremenu obrisano, te preko nje traziti naplatu potrazivanja od stranaka na temelju ugovora sklopljenog izmedu brisanog trgovackog drustva i fizicke osobe u ovom slucaju stranke od koje se potrazuje?
    
  • objavio cm2019
   Poštovani, 
   Zanima me da li je ugovor potpisan te skeniran jednako važeći kao i originalni potpis odnosno potpis uživo ? 
   Radi se o odlukama za godišnji odmor koje treba potpisati poslodavac. Hvala unaprijed na pomoć!
  • objavio mallena03
   Ugovor mi je istekao 31.3 sada mene zanima dali ja ako neću potpisati novi ugovor dali mene poslodavac može tražit otkazi rok da odradim? Jer želim promijeniti posao? 
  • objavio Duncha9983
   Poštovani,
   Molio bih Vas pomoć oko potpisanog aneksa ugovora. Potpisao sam ugovor na neodređeno u 12 mj 2017.. U 5 mjesecu su me poslali na edukaciju i nakon nje mi dali aneks ugovora u kojem piše da ukoliko dam otkaz unutar dvije godine da moram vratiti punu cijenu edukacije. U prvom mjesecu ove godine dogodila se sistematizacija i potpisao sam novi ugovor u kojem je pisalo da se potpisom novog ugovora stari ugovor poništava. Zanima me da li se potpisom novog ugovora poništava i aneks, za kojeg pretpostavljam da je vezan uz stari ugovor?
   P.S. U aneksu su naveli krivo vrijeme edukacije. Kakve su mi tu mogućnosti da izbjegnem plačanje poduzeću položene edukacije?
   Lijep pozdrav!
  • objavio pravdica90
   Poštovani,
   siituacija je sljedeća, moja majka se već dugi niz godina brine o stricu koji je lišen radne sposobnosti zbog mentalne retardacije, živimo u zajedničkoj kući, stric nema skrbnika, također stric je jedan od nasljenika nakon djedove smrti. Zanima me postoji li mogućnost sklapanja UGOVORA u kojem  npr. stric svoj nasljeđeni dio prepušta mojoj majci u zamjenu za osiguravanja troškova pogreba i osiguravanja grobnog mjesta? Napominjem kako nam ugovor o doživotnom uzdržavanju nije jedna od solucija, a darovni ugovor nije moguć pošto se radi o osobi s mentalnom retardacijom.
   Također svaki koristan savjet je dobrodošao!
   Unaprijed hvala
   LP
 • Online korisnici×