Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

antonio202

Ostavinsko ročište - naknada javnog bilježnika

Preporučene objave

Pozdrav,

danas sam dobio poziv na ostavinsko ročište i navedeno je da moram platiti 2000kn naknade javnom bilježniku, a jedino što je pokojni otac imao je malo zemljište (livada). Pročitao sam u pozivu navedeni pravilnik (NN 135/03 čl.2 st.2) gdje piše da je naknada 200kn + pdv ukoliko je vrijednost ostavštine do 60.000kn. Vrijednost tog zemljišta nije ni blizu 60.000kn pa mi nije jasno otkuda tih 2000kn naknade. Što da radim? Imam li pravo na žalbu u vezi iznosa naknade?

Hvala unaprijed! 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Možete zatražiti da Vam javni bilježnik izda specificirani račun. Ako Vam ni ovo ne bude prihvatljivo, tada oboje možete tražiti od nadležnog suda da odredi visinu nagrade i troškova. Protiv ove odluke suda imate pravo na žalbu u roku od 8 dana. U svakom slučaju, dok ne podmirite predmetni iznos ne smiju Vam se izdati tražene isprave.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×