Jump to content

Državni službenik - godišnji odmor


hetta

Preporučene objave

Za državnog službenika...ima li itko ideju da li je igdje propisano nešto što bi pomoglo u situaciji kad radnik doslovno godinama ne ide preko ljeta na godišnji, jer eto "idu drugi, pa ne možeš i ti"? Propisano je samo da mu se, na njegov zahtjev, moraju odobriti dva tjedna u razdoblju do kraja rujna, što nije problem, radniku je to "dozvoljeno" (opet, naravno, zadnja dva tjedna u rujnu). Ostali kolege koriste čak i cijeli GO u komadu, preko lipnja-srpnja-kolovoza, kako koji, iskombiniraju, čak je sveukupno 7 radnika, tako da ovaj jedan nekad čak i sam radi. Objašnjenje je, između ostalog da oni imaju obitelj s kojom žele biti preko ljeta (nisu svi u braku i samo dvoje imaju maloljetnu djecu) i još raznorazne gluposti. Ima li svrhe žaliti se na rješenje o korištenju GO-a? Odnosno, nije da se nema petlje žaliti se, ali na što se pozvati? Na to da "nije fer"? Eh... Jer rješenje se dobije onako kako šefica predloži, "prema potrebama službe", pa na što se žaliti....
 
P.S. Sad sam se sjetila nečeg...nisam u prilici ići "češljati" zakon, ali čini mi se da sam negdje pročitala da se GO za npr.2019.g. mora iskoristiti u ovoj godini, osim u iznimnim okolnostima kad se može do 30.06.2020.g. I mislim da su onda nabrojene te neke iznimne okolnosti.
Mi smo se tek nedavno zapisivali za GO, dakle već u startu nismo dobili rješenja do 15.05.2019. do kad je propisano. Svi zapisujemo GO prvi dio u ovoj, a drugi u slijedećoj godini. I tako već godinama. Pa onda ovi na koje se žalim zapišu recimo kolovoz ove godine i lipanj slijedeće. Ili lipanj imaju od prošle, pa zapisuju srpanj od ove i tako "vrte". Ne znam više što, osim ići na BO jer pucam po šavu, a time bi si samo štetila (od manje plaće nadalje).
 
Dakle, ponavljam, nije poanta da nemam muda nešto poduzeti, ali želim to argumentirati, a ne znam kako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 52 minuta, hetta je napisao:

Objašnjenje je, između ostalog da oni imaju obitelj s kojom žele biti preko ljeta 

Mišljenja sam da je Vama glavni problem što ste diskriminirani u odnosu na druge radnike. Imate li pristup Pravilniku o radu, tamo bi se moglo naći nekakvo pravno uporište za žalbu?

Prije 53 minuta, hetta je napisao:

dakle već u startu nismo dobili rješenja do 15.05.2019.

Raspored korištenja godišnjih odmora poslodavac mora utvrditi najkasnije do 30.6. tekuće godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 3 minuta, hetta je napisao:

Prema Kolektivnom:

Članak 21.

(1) Raspored korištenja godišnjih odmora utvrđuje čelnik državnog tijela ili osoba koju on ovlasti, najkasnije do 15. svibnja tekuće godine.

O.K., ovo je po stavku 1., a po stavku 2., da Vam se najmanje 15 dana prije korištenja godišnjeg odmora, treba dostaviti odluka o trajanju... A sve ovo skupa neće biti dovoljno za žalbu u smislu kojega Vi želite postići tj. godišnji tijekom ljeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija