Jump to content

Pravomoćna presuda,kada?


Caniggia

Preporučene objave

Poštovani

Molio bih Vas par informacija

Dakle.predmet je završio nepravomoćnom presudom 16.04.19. zadnja stranka je zaprimila presudu 9.5.19. te je presuda donesena na osnovu nagodbe s tužiteljstvom te nikakvih žalbi na presudu neće biti.

Ono što me zanima je kada mogu očekivati donošenje pravomoćne presude tj. u kojem vremenskom okviru te da li je ona vezana sa plaćanjem sudskih troškova i troškova odvjetnika koji mi je dodjeljen ex offo od strane države,dakle da li ja moram namiriti sva potraživanja prema sudu i državi da bi došlo do pravomoćnosti presude ili do pravomoćnosti dolazi bez obzira na to? napomenuo bih kako sam oštećenom več uplatio naknadu štete tako da ostaju jedino troškovi suda i odvjetnika čije uplatnice moram pričekati da stignu poštom.

Unaprijed hvala na svim inf. i odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , Caniggia je napisao:

da li ja moram namiriti sva potraživanja prema sudu i državi da bi došlo do pravomoćnosti presude

Citirano nije i ne može biti uvjet pravomoćnosti presude. 

 

prije 3 sati , Caniggia je napisao:

Ono što me zanima je kada mogu očekivati donošenje pravomoćne presude

Nema donošenja nikakve nove presude iz razloga što nema žalbe, slijedom čega će prvostupanjska odluka steći pravomoćnost protekom roka za žalbu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav 

Dakle ovako, primila sam 07.06.2019 presudu Opcinskog suda na koju cu pisati zalbu svakako. Radi se o opozivu uvjetne i upucujem se na izvrsenje zatvorske kazne, smatram da bi na zupanijskom presuda Opcinskog mogla pasti zato sto nisu uzeli u obzir neke cinjenice koje sam navodila u podnescima i jos materijalno stanje nisam navodila. 

Imam rok zalbe 15 dana od primitka dana prijepisa. 

Buduci da pada praznik i vikend je. Do kojeg dana ja imam pravo poslati zalbu na presudu. 

Znaci 07.06.2019 sam primila prijepis presude. Koji mi je zadnji dan? Dali se tu racunaju subote, nedjelje i praznici ili ne? Trazim tocan odgovor 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , Matrix je napisao:

Sve se računa, no ukoliko posljednji dan roka za žalbu pada na praznik ili dane vikenda, rok se pomjera na prvi sljedeći radni dan. 

A Ukoliko u rok zalbe ulazi jedan praznik? Konkretno u mom slucaju onda je meni rok po tome 21.06? 07.06. Sam primila presudu. 

I jos jedno pitanje, koliko se ceka odgovar na zalbu ( Opcinski sud u Rijeci donio presudu pa je nadlezan zupanijski sud u Rijeci). To ovisi o guzvi na sudu ili? Hoce se cekat dulje buduci da sad krecu godisnji vec lagano 

I dali imam pravo traziti da je nadlezan drugi zupanijski sud? Imam sumlju da osteceni ima veze na sudu i da sve ide brze nego uobicajeno... Znam da se za isze takve slucajeve jos cekaju prva rocista za opozive a slucajvei su stariji po par godina od mojeg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • G-man locked this forumu
Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija