Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Preporučene objave

Poštovani,

Imam objekt koji je izgrađen 2003 godine. Prema glavnom projektu na zadnjoj etaži nije bilo nadozida od 0.6m, ali je u stvarnosti on napravljen. Kasnije je 2015 godine cijeli objekt legaliziran, te je ishodovano rješenje od izvedenom stanju (u kojem je unesen nadozid i sve ostalo).
S obzirom da je prošlo dosta vremena od tada, a krov je nažalost bio loše izveden, dio greda je propao te bi trebalo zamjeniti.

Mene zanima je li mi za to treba građevinska dozvola i novi glavni projekt?
S obzirom da se raspored greda i njihove dimenzije ne bi mjenjale, niti bi se crijep mjenjao (smao skinuo i onda nanovo stavio) mislim da bi sve ostalo u skladu sa glavnim projektom te da bi ovi radovi spadali pod pravilnik: Radovi bez građevinske dozvole, a u skladu sa glavnim projektom - točnije članak 5,6.

Je li sam u pravu?
Hvala na pomoći

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da na prvo pitanje da mi treba gradevinska i novi glavni projekt? Ili da na drugo pitanje da to spada pod pravilnik bez gradjevinske u skladu sa glavnim projektom (tj ne treba mi niti gradjevinska niti novi glavni projekt)?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pitali ste

prije 12 sati , nardev je napisao:

Je li sam u pravu?

Pa prema tome da,

prije 12 sati , nardev je napisao:

Radovi bez građevinske dozvole, a u skladu sa glavnim projektom - točnije članak 5

ali u skladu s glavnim projektom koji se izrađuje za to što mislite raditi. Dakle treba vam novi projekt. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ali imam vec glavni projekt prema kojem je napravljeno kroviste, i prema tom istom glavnom projektu cu sanirati kroviste, tj zamijeniti cu par greda.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Iz 2003.

Čini mi se da baš ne razumijete Pravilnik o jednostavnim i drugim građevinama i radovima. Dakle, napravili ste građevinu i krovište prema nekakovom projektu (i recimo dozvoli) iz 2003. No niste radili prema istome te ste stavili i nadozid koji ste morali legalizirati (ili sve skupa).

Sve i da jeste napravili u startu sve legalno, međutim u međuvremenu što zbog loše izrade ili ugrađenog materijala morate mijenjati grede, za taj posao vam treba projekt. Projekt za te radove. Da samo mijenjate letve ili crijep, jedno i drugo, ne treba vam ništa.  

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×