Jump to content

Preporučene objave

Poštovani,

Imam objekt koji je izgrađen 2003 godine. Prema glavnom projektu na zadnjoj etaži nije bilo nadozida od 0.6m, ali je u stvarnosti on napravljen. Kasnije je 2015 godine cijeli objekt legaliziran, te je ishodovano rješenje od izvedenom stanju (u kojem je unesen nadozid i sve ostalo).
S obzirom da je prošlo dosta vremena od tada, a krov je nažalost bio loše izveden, dio greda je propao te bi trebalo zamjeniti.

Mene zanima je li mi za to treba građevinska dozvola i novi glavni projekt?
S obzirom da se raspored greda i njihove dimenzije ne bi mjenjale, niti bi se crijep mjenjao (smao skinuo i onda nanovo stavio) mislim da bi sve ostalo u skladu sa glavnim projektom te da bi ovi radovi spadali pod pravilnik: Radovi bez građevinske dozvole, a u skladu sa glavnim projektom - točnije članak 5,6.

Je li sam u pravu?
Hvala na pomoći

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da na prvo pitanje da mi treba gradevinska i novi glavni projekt? Ili da na drugo pitanje da to spada pod pravilnik bez gradjevinske u skladu sa glavnim projektom (tj ne treba mi niti gradjevinska niti novi glavni projekt)?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pitali ste

prije 12 sati , nardev je napisao:

Je li sam u pravu?

Pa prema tome da,

prije 12 sati , nardev je napisao:

Radovi bez građevinske dozvole, a u skladu sa glavnim projektom - točnije članak 5

ali u skladu s glavnim projektom koji se izrađuje za to što mislite raditi. Dakle treba vam novi projekt. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ali imam vec glavni projekt prema kojem je napravljeno kroviste, i prema tom istom glavnom projektu cu sanirati kroviste, tj zamijeniti cu par greda.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Iz 2003.

Čini mi se da baš ne razumijete Pravilnik o jednostavnim i drugim građevinama i radovima. Dakle, napravili ste građevinu i krovište prema nekakovom projektu (i recimo dozvoli) iz 2003. No niste radili prema istome te ste stavili i nadozid koji ste morali legalizirati (ili sve skupa).

Sve i da jeste napravili u startu sve legalno, međutim u međuvremenu što zbog loše izrade ili ugrađenog materijala morate mijenjati grede, za taj posao vam treba projekt. Projekt za te radove. Da samo mijenjate letve ili crijep, jedno i drugo, ne treba vam ništa.  

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio gala385
   Poštovani,
   smije li poslodavac temeljem natječaja zaposliti osobu koja se nalazi na roditeljskom dopustu ili ista mora prekinuti korištenje navedenog prava, odnosno, odnosi li se čl. 30 ZOR-a na osobe koje koriste navedeno pravo?
   Konkretno, osoba koja koristi roditeljski dopust zamjenjuje ravnatelja škole do povratka na poslove za koje mu ugovor o radu miruje tj. do prestanka mandata. Ravnatelju ističe mandat s 31.08., te posljedično i ugovor navedene zamjene. Ravnatelj je ponovno izabran i nastavlja 2 mandat s 01.09.
   Htjeli bismo da osoba koja ga zamjenjuje i nastavi mijenjati u 2 mandatu.
   Dakle planiramo ponovno zaposliti istu osobu na zamjenu ravnatelja pa njezinu zamjenu.
    
    
  • objavio -lana-
   Može li netko pomoći savjetom vezano uz temu obnove postupka za izdavanje građevinske dozvole, nakon što je dozvola poslala pravomoćna?
   Može li se uopće tražiti obnova postupka? Ako da, u kojem roku?
   Hvala!
  • objavio moonie53
   Pokušat ću biti kratka i jasna: radila sam u školi na zamjeni za bolovanje godinu i pol. U ljeti je kolegica koju mijenjam prekinula bolovanje i koristila svoj godišnji čime je meni prekinut ugovor o radu. Pred nekih desetak dana kolegica je odlučila da će i dalje biti na bolovanju, što je dovelo do natječaja za isto to radno mjesto. Javila sam se (uz svu silu drugih kandidata) i na to radno mjesto nisam primljena. Primljena je mlađa kolegica koja živi na području tog grada u okviru kojeg se nalazi škola. Ja živim na području drugog grada (susjedno područje). Školski odbor se izgovara da su odlučili uzeti "domaću" curu zbog smanjenja putnih troškova iako im ta teza ne drži vodu. Naime, ja imam manje kilometara do škole nego izabrana kolegica i samim time i manje putne troškove. Roditelji su digli paniku i već navalili na ravnatelja koji se izgovara na školski odbor te su čak i pisali Ministarstvu i pravobraniteljici za djecu. Još uvijek nisam dobila rješenje, ali me zanima imam li osnove za žalbu ili da pustim Ministarstvo i pravobraniteljicu da odrade svoje (ako oni uopće mogu nešto po tom pitanju napraviti)? Hvala unaprijed na odgovorima.
  • objavio Dado88
   Poštovanje, 
   Za vrijeme dok je moj otac bio živ pokrenili smo postupak za nadogradnju obiteljske kuce, sva sredstva za taj postupak od projektanta geodeta itd placao sam ja, ali je otac naveden kao investitor jer je vlasnik 1\1. Otac je preminuo nedavno a građevinska dozvola nije izdata u međuvremenu. 
   Na ostavinsku raspravu smo pozvani ja ,sestra i majka. One će se izjasnit da se odriču te kuće u moju korist. Dali automatski i sve investicije i katastar i ti zahtjevi za građevinsku prelaze na mene kao nasljednika, ili se to mora navesti zasebno na ostavinskoj raspravi? 
   Pomoć vas molim jer vise odvjetnika mi nije znalo objasniti što će se desiti. A čak ni referenti ni šef njihov u mjestu gdje sam u ime oca podnio zahtjev za građevinskom dozvolom.
 • Online korisnici×