Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Bananaman4

Ogradjivanje

Preporučene objave

Zanima me od mog prijatelja na jednoj parceli postoje dvije kuce...jedna kuca jedan suvlasnik druga kuca drugi suvlasnik...na parceli su postavljene prvo kuca naprijed od jednog suvlasnika dok iza nje je kuca drugog suvlasnika...posto kod parcele ova prva kuca je odmah pred ulazom i ima ogradu unutar parcele a ova druga kuca je iza prve te ima prohod poput dvorista do svoje kuce...suvlasnik te prve kuce hoce ograditi jos sa dodatno jednom ogradom te time bi presjekao dvoriste drugog suvlasnika...interesira me prava...dali moze dodatno potrazivati prosirenje dvorista iako se unutar parcele ogradio sa vec jednom ogradon te koja su orava drugog suvlasnika kojem bi ta novonastala situacija dodatno otezala zivot posto ina obrt u posjedu te time bi ugrozila taj isti obrt...dali je moguce da jedan suvlasnik ostanr sa kucom odsjecen na sredini parcele

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U vašem slučaju se radi o suvlasništvu te bez suglasnosti suvlasnika ne mogu se vršiti bilo kakovi radovi pa ni postavit ograda. Ovakav propblem se trebao riješiti već odavno, na način (pošto prostorni planovi propisuju da se na istoj čestici ne mogu nalaziti dva stambena objekta) da se utvrdila građevna čestica ja jednu ili drugu građevinu te napravila parcelacija prema Zakonu o prostornom uređenju. Tada bi svaka građevina dobila svoju česticu i vlasnika pa neka se ovaj prvi (ili oba) ograđuju kako hoće prema granicama svoje čestice.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×