Jump to content

Vještačenje i centar za socijalnu akrb


skatana

Preporučene objave

Ljepi pozdrav svima!

Odmah se ispričavam ako tema ne pripada u ovu grupu i molim da me se usmjeri u grupu koja pomaže u savjetima za pitanje koje ću navesti.

 Imam unuka koji će navršiti 3 godine 31.7. On je 19.12 2017 odjednom se srušio,prestao disati ,uspjeli smo ga kod kuće reanimirati. Poslan je u bolnicu na odjel pedijatrije gdje je isti dan imao još dva takva napada. Tamo su mu obavili isti dan CT i EEG koji su bili u redu. Počeli su mu davati ljek Convuleks,ali za tri mjeseca je dobio drugi ljek Keppru jer od prvog je gubio kosu. Napomena za te ljekove je da se daju epileptičarima. Obavili smo i MR mozga i on je u redu. Filip je imao uz ljek koji pije povremene blokade ,zastao bi i gledao u jednu točku ,primjetili smo da mu buka smeta i neke slične stvari. Snaha je upućena da traži doplatak za njegu i pomoć ,a to je sve išlo preko centra za socijalnu skrb. Pozvan je na vještačenje 28.5.2018 godine. Uz rješenje centra za socijalnu skrb,priložena je lista koju su popunjavali  vještaci.. kao prvo on nema dijagnoze jer nemogu ustanoviti što mu je. Drugo pod vrstom oštećenja  i pitanja  postojanje tjelesnog oštećenja ,odgovor je DA 

Pod pitanjem postojanje trajne promjene u zdravstvenom stanju odgovor je DA. Pod pitanjem  postojanje prijeke potrebe trajne ili privremene pomoći i njege i njezin opseg,odgovor glasi" Privremena potreba u smanjenom opsegu ( IIi stupanj,a moguće i II stupanj) U rješenju koje je dostvljeno uz tu listu od  centra Filipu se priznaje pravo na doplatak za pomoć i njegu u smanjenom iznosu od 420 kn.

Još je dodano da u lipnju 2020  je zakonska zastupnica ( majka) dužna dostaviti centru novu dokumentaciju,radi provođenja kontrolnog   vještačenja. Međutim 19.3.2019 centar šalje poziv  majci da se javi povodom preispitivanja prava na doplatak za pomoć i njegu Filipa. I traže određene dokumente,vezano za naša primanja zadnjih tri mjeseca i imovinsko stanje,ali ne i novu liječničku dokumentaciju. Majka je to prikupila i odnesla. Na temelju toga 6.7.2019 centar donosi rješenje da se Filipu ukida ,prestaje pravo na doplatak za pomoć i njegu jer prihod članova obitelji prelazi cenzus od 1000,00 kn po osobi. Napomena u zajedničkom kućanstvu živi nas 7 mero. Naša primanja po članu kućanstva iznose za prošlu godinu 1.313.99 kn. Jer tako stoji u rješenju za dječji doplatak. Pitanje je sljedeće; koje  ovlasti ima centar za soc.skrb da pobije nalaz i mišljenje  zavoda za vještačenje. I kakve veze ima imovinski status u ovoj priči. Filip je i sada 31.5. bio kod neuropedijatrice,nakon EEG-a. Nalaz je uredan. Mora na kontrolu i dalje za par mjeseci s novim nalazima. Osim toga sada mora izvaditi krv,koju šalju u ZG a na rezultat pretrage se čeka dvije godine. On je stalno pod nadzorom nas odraslih ukućana,pa čak i kad spava. Kakve veze imaju primanja sa stanjem djeteta kojem ne mogu pronaći dijagnozu. I zašto se to sve vodi preko centra za socijalnu skrb. U rješenju je napisana hrpa brojeva nn na koje se pozivaju. 

Oprostite ovo je stvarno dugačka objava i pitanje . No Filip ima još dva brata. Dogodi se da se jedva spaja kraj sa krajem,a za njegove kontrole mora biti,kao i za ljek koji se doplačuje . Ako je tko u toku, molim ljepo da mi pokuša to pojasniti ili dati neki savjet. 

Filipova baka

L.p.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija