Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

xikka

Punomoc - povrat imovine

Preporučene objave

Radi se o predmetu povrata oduzete imovine - nekoliko zemljista relativno male vrijednosti.

Da li se moze napraviti punomoc koja bi omogucila da se druga osoba bavi svime potrebnim - komunikacijom s odvjetnikom i sl - u ime osobe na koju glasi povrat,

ali da ta osoba ujedno bude unaprijed opunomocena i za prijepis ili prodaju tih zemljista koja ce eventualno biti vracena? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat , Ruby_Danderfluff je napisao:

Kada je oduzeta imovina, tko je imovinu oduzeo?

40ih godina, tadasnja drzava

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 23 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

Mogli biste dati punomoć, teoretski, ali je rok za navedeno istekao, ako se ne varam, 01.10.2016. godine. Ne znam da je dodijeljen novi rok.

pretpostavljam da se radi o roku za predaju zahtjeva? zahtjev je predan puno prije tog roka i proces traje.

Kako bi izgledala punomoc? bi bilo lakse napraviti jednu koja bi podrazumijevala sve potrebne radnje dok predmet traje i drugu (ili ugovor?) koja bi osiguravala da ista osoba moze i raspolagati vracenom imovinom kad se predmet zavrsi (makar nije na njeno ime u trenutku povrata)?

idealno bi bilo naravno da se povrat napravi direktno opunomocenoj osobi, ali to vjerojatno nije moguce?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

OK, ako postupak traje, sve navedeno je moguće: opunomoćiti odvjetnika da vodi postupak za Vas i da Vas o tome obavještava, da u Vaše ime i za Vaš račun raspolaže imovinom (ako dođe do povrata imovine), odnosno da u Vaše ime i za Vaš račun, pa čak i na svoj račun, primi novac kao obeštećenje za nemogućnost povrata imovine. Međutim, nije moguće da se pravo vlasništva imovine upiše na opunomoćenu osobu, nego na Vaše ime, ali taj prijenos prava vlasništva u Vaše ime može provesti opunomoćenik.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

OK, ako postupak traje, sve navedeno je moguće: opunomoćiti odvjetnika da vodi postupak za Vas i da Vas o tome obavještava, da u Vaše ime i za Vaš račun raspolaže imovinom (ako dođe do povrata imovine), odnosno da u Vaše ime i za Vaš račun, pa čak i na svoj račun, primi novac kao obeštećenje za nemogućnost povrata imovine.

Hvala na trudu,

inace takve punomoci koje ukljucuju da vas netko zastupa u ovoj vrsti postupka moraju biti na ime pravnika ili moze na ime bilo koje privatne osobe?

Ako da, da li ta osoba onda moze po potrebi koristiti usluge pravnika (u tom slucaju bi pravnik radio po nalogu opunomocene osobe)? 

prije 3 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Međutim, nije moguće da se pravo vlasništva imovine upiše na opunomoćenu osobu, nego na Vaše ime, ali taj prijenos prava vlasništva u Vaše ime može provesti opunomoćenik.

Da li ovaj zadnji dio recenice znaci da opunomocenik moze odmah po povratu imovine u vlasnistvo osobe koja mu je dala punomoc napraviti daljnji prijenos vlasnistva - na sebe ili trecu osobu (ako je u punomoci navedeno da u ime opunomocitelja raspolaze vracenom imovinom)?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×