Jump to content
Milovan1210

Protuzakonita naplata ovrhe od odvjetnika

Preporučene objave

Dobar dan svima. :) Molim pomoć,Otac mi je preminuo 2018.godine ,ranije je presuđen  da nadoknadi štetu u iznosu od 28,232,00kn sa kamatama, odvjetnik je u razdoblju od pravomoćnosti presude pa sve do njegove smrti isplaćivao sa njegovog računa  na svoj račun i ovrhovoditelja,dakle od 2016.god do 2018.god, u neutvrđenom iznosu,nakon njegove smrti isti odvjetnik je nakon 5 .mjeseci nastavio,dakle uputio je FINA izravnu naplatu prema majci koja je zakonski naslijednik pravomoćnim rješenjem od 12.ožujka 2018.god i nastavio od 10.07.2018.god  do 02.mjeseca.2019.godine skidati novac sa majčinog računa u isto neutvrđenom iznosu.Pitanje dali je odvjetnik smio nastaviti ovršni postupak prema zakonskom naslijedniku iako nisu ispunjeni uvjeti Temeljem Članka 369 stavak.1 i 2 ovršnog zakona jel nije u roku od 3 mjeseca podnio novi prijedlog ovrhovoditelj,već odvjetnik u ime ovrhovoditelja i to nakon 5 mjeseci i koji nije imao punomoć u vrijeme kada je podnio zahtjev za izravnu naplatu već je postupao po punomoći koja je bila naglašena radi tužbe i koja je sklopljena 2012.godine,nova punomoć je sklopljena tek nakon 8 mjeseci znači 19.08.2018.godine. Kome se obratiti za provjeru koliko je naplaćeno sredstava ranije od moga pok.oca i sada naslijednika majke jel nigdje ne piše koliko je sveukupno naplatio potraživanja,ranije od pok.oca i sada od majke??,u FINI i u očevidniku nema rješenja o ovrsi niti prijedloga za nastavak ovršnog postupka od suda,ali se u spisu kod suda vodi posl.broj ovrhe,ali taj broj nepostoji u FINI,već samo pravomoćna i ovršna presuda od pok.oca? Hvala.

Uređeno od Milovan1210

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Iz ove objave ništa nije jasno. Na temelju čega Fina provodi naplatu tj. što piše u majčinom očevidniku - tko je ovrhovoditelj, po kojoj osnovi i za koji iznos je izvršena blokada računa?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Tri puta manje je naslijedila,imovina je procijenjena na 10,000.kn.Kako je po zakonu,ako nije imao punomoć  od ovrhovoditelja i prošao je rok po kojem se nastavlja ovršni prijedlog pravomoćno rješenje o nasljeđivanju je od 14.ožujka.2018.god a zahtjev je upućen 10.07.2018.god znači prošlo je rok od 5 mjeseci od dopuštenoga 3 mjeseca Člank 369 stavak.1 i 2 ovršnog zakona?Nemoguće da je zakonom osnovano jel je odvjetnik podnesao zahtjev a ne ovrhovoditelj ili griješim?

Uređeno od Milovan1210

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ponovno Vam kažem da je provedba ovrhe po zakonu (podnosi je ovrhovoditelj po punomoćniku, a njihov odnos nije Vaša briga; čl. 369. Ovršnog zakona pogrešno tumačite). Gubite se u detaljima, a to Vas ne vodi k rješavanju problema. Kako da tek sada ovo rješavate, jer je odavno prošao rok za postupanje po čl. 210. Ovršnog zakona? Kada ste saznali za ovu blokadu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×