Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

pisac_tomo

Imovina d.o.o. nakon likvidacije

Preporučene objave

Pozdrav svima, i molim za savjet. U poslovnom prostoru mi je u najmu bila jedna tvrtka koja je prvih mjeseci normalno radila i plaćala najamninu, da bi nakon toga prestala raditi, a zaposleni i šefovi jednostavno prestali dolaziti u prostor. Nakon nekog vremena promijenio sam brave i pokušao ih kontaktirati da plate najam ili isele iz prostora, ali bezuspješno. Firma im je otišla u blokadu, pa u stečaj po skraćenom postupku, da bi u konačnici stečaj bio završen brisanjem iz sudskog registra, bez provedenog punog stečajnog postupka. Ni vlasnici tvrtke, a ni njihovi vjerovnici, nisu se javili trgovačkom sudu da bi raspodijelili imovinu - koja je ostala u mojem prostoru.

Ostala su mi potraživanja za najamninu od firme koja više ne postoji, ali i njihovih strojeva i opreme u nešto većoj vrijednosti od duga. Što ja sada mogu s tim napraviti? Na oglasnik pa rasprodati da se namirim? Naravno, moram i prostor osloboditi za novog najmoprimca pa svakako moram s tom opremom nešto napraviti.

Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Možete na ime najamnina koje su Vam ostali dužni, imate pravo zadržanja na stvarima kao najmodavac.

OK, da, to sam zaključio i po Zakonu o obveznim odnosima. Imate li ideju kako bi se to pravno provelo? Treba li sastaviti neki zapisnik o zatečenoj opremi, njezinoj vrijednosti itd, prije nego je stavim u prodaju?

Ili ne treba raditi ništa, s obzirom da se radi o imovini tvtke koja više ne postoji?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×