Jump to content
pisac_tomo

Imovina d.o.o. nakon likvidacije

Preporučene objave

Pozdrav svima, i molim za savjet. U poslovnom prostoru mi je u najmu bila jedna tvrtka koja je prvih mjeseci normalno radila i plaćala najamninu, da bi nakon toga prestala raditi, a zaposleni i šefovi jednostavno prestali dolaziti u prostor. Nakon nekog vremena promijenio sam brave i pokušao ih kontaktirati da plate najam ili isele iz prostora, ali bezuspješno. Firma im je otišla u blokadu, pa u stečaj po skraćenom postupku, da bi u konačnici stečaj bio završen brisanjem iz sudskog registra, bez provedenog punog stečajnog postupka. Ni vlasnici tvrtke, a ni njihovi vjerovnici, nisu se javili trgovačkom sudu da bi raspodijelili imovinu - koja je ostala u mojem prostoru.

Ostala su mi potraživanja za najamninu od firme koja više ne postoji, ali i njihovih strojeva i opreme u nešto većoj vrijednosti od duga. Što ja sada mogu s tim napraviti? Na oglasnik pa rasprodati da se namirim? Naravno, moram i prostor osloboditi za novog najmoprimca pa svakako moram s tom opremom nešto napraviti.

Hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Možete na ime najamnina koje su Vam ostali dužni, imate pravo zadržanja na stvarima kao najmodavac.

OK, da, to sam zaključio i po Zakonu o obveznim odnosima. Imate li ideju kako bi se to pravno provelo? Treba li sastaviti neki zapisnik o zatečenoj opremi, njezinoj vrijednosti itd, prije nego je stavim u prodaju?

Ili ne treba raditi ništa, s obzirom da se radi o imovini tvtke koja više ne postoji?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×