Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

nevenban

Obnova Zemljišne knjige

Preporučene objave

Imam sljedeći problem. Obiteljska kuća koja je upisana u katastar 1931. godine (imam katastarsku skicu, nacrt) u posjedovnom listu je u vlasništvu 1/1 na mog oca. Međutim, kuće nema u zemljišniku. Otišao sam u zemljišnik te sam tamo vidio da u zemljišnoj knjizi nedostaje više listova (otrgani su iz knjige). Radnica u zemljišniku mi je rekla da mi ništa ne preostaje nego OBNOVA ZEMLJIŠNE KNJIGE. Kako ide taj postupak?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Za početak bi vam se valjalo obratiti područnom uredu za katastar gdje bi saznali može li se zemljišna knjiga obnoviti bez ponovne katastarske izmjere jer je na snazi katastarski operat čije je stanje stanje takovo da se ista ne mora ponovno vršiti. U tome slučaju vam katastar izdaje potvrdu da je stanje takovo da se može izvršiti postupak obnove na temelju postojećeg katastarskog operata. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×