Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Adeline

Neovisni stručnjaci - tehnički pregled gradjevine

Preporučene objave

Dobar dan,

ljubazno molim odgovor. Izgradili smo obiteljsku kuću 200 m2 sukladno gradjevinskoj dozvoli.

Predali smo zahtjev za uporabnu dozvolu. Nakon 4 mjeseca napokon je izašla komisija za tehnički pregled. Jedna gospodja iz ureda za graditeljstvo i dva neovisna stručnjaka. Tri dana iza toga, oba ta neovisna stručnjaka, odnosno njihove tvrtke ispostavile su nam račun, svaki na 2.500 kn.

Nisam uspjela nigdje pronaći zašto bi mi njima trebali platiti ako smo već platili državi taj tehnički pregled i uporabnu dozvolu. Sad ispadne državi 1.200 kn a privatnicima koje mi nismo zvali niti nas je netko pitao 5.000 kn.

Vidjela sam da u Zakonu stoji da ured može angažirati neovisne stručnjake. Znaci li to da nama ti neovisni mogu naplatiti na koliko god oni ispostave račun? Bili 15 minuta i 5.000 kn!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Usput, da, JP tijelo može angažirati neovisne stručnjake i njihov angažman se naplaćuje cca 2500 i nešto sitno kn, no koliko je meni poznato ta naknada se plaća na račun JP tijela koji ih je i angažirao (tako i piše u izrijeci Uporabne dozvole) a oni se dalje, što bi rekli kod nas, kusuraju.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×