Jump to content
Tomason

Boravište nakon 2 godine.

Preporučene objave

Pozdrav, imam par pitanja i bio bih vrlo zahvalan ako bi mi netko pomogao. Živim u Zagrebu, dvije godine i imam prijavljeno boravište (kroz koji dan ističe druga prijava boravka od godinu dana). Ovdje radim, i odmah sam nakon prve prijave promijenio poreznu karticu tako da ne bi bilo nekih poreznih zavrzlama, te uredno plaćam te sve namete koje nosi život u glavnom gradu. E sad, pitanje glasi ovako.

1. Ako mi prijava o boravištu ističe sa recimo 15.06 2019-e , imam li neki rok u kojem moram riješiti svoj status, naprimjer 14 dana, kao sa vozačkom i osobnom ili?

2. Da li baš moram nakon dvije godine prijaviti prebivalište ili nekako mogu za još godinu dana riješiti boravište? Može li se napisati nekakva zamolba, da se razmotri slučaj i to? Prijava prebivališta mi je u ovom trenutku nepotrebna (živim u rentanom stanu, ali kroz nekih pola godine selim u svoj) i onda bih zamijenio kompletne papire, a ako sada napravim promjenu prebivališta onda ću za pola godine to morati raditi ponovo što je i dupli trošak i vremena i novaca.

3. Da li ja sada mogu jednostavno se napraviti lud i ne prijavljivati ništa nikome 2 mjeseca i doći ponovo na šalter te prijaviti boravište na istoj adresi na kojoj je bilo prijavljeno? Par osoba mi je reklo da ima famozna rupa u zakonu i da je to moguće, jer navodno praviš pauzu u mjestu boravišta?

4. I zadnje pitanje. Ako recimo napravim ovo pod brojem 3, da li moj istek boravišne dozvole ima kakve veze sa mojom poreznom karticom? Hoće li se i dalje nesmetano moći uplaćivati plaća i ti svi porezi , ako  recimo ne prijavim boravište ovdje u narednih mjesec dva? 

Hvala unaprijed.  

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Isprike jer sam otvorio temu na krivom pdf-u. Tek sad vidim da je pod "državljanstvo" i zamolba modovima da ne brišu (ako je moguće) nego prebace gdje treba. :D

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 2 sati , Borbena7 je napisao:

Najjednostavnije je da ne poduzimate ništa dok se ne uselite u svoj stan, te potom da prijavite prebivalište i uredite sveukupnu dokumentaciju.

I ne bi trebalo biti nikakvih problema oko toga da mi je porezna na zagrebačkoj (boravisnoj) adresi ? Ne znam da li je to povezano i da li oni vide da mi je naprimjer boravišna prijava istekla, a da mi porezna glasi na tu adresu s kojom ja formalno od isteka nemam nikakve veze ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 18 minuta, Tomason je napisao:

Ne znam da li je to povezano i da li oni vide da mi je naprimjer boravišna prijava istekla, a da mi porezna glasi na tu adresu s kojom ja formalno od isteka nemam nikakve veze ?

Nemate brige, nitko Vas ne bude za to kontaktirao ili provjeravao.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×