Jump to content

Idem na vještačenje, Mrljo i ostali


anonimno

Preporučene objave

ako ideš kod županijskog vještaka(koji je bog i batina za tvoju mirovinu) bit češ ispitan o svim bolestima i povredama tijekom radnog vremena i domovinskog rata, dakle neće uzimati u obzir samo ranjavanje i bolesti za koje imaš rvi. e sad je pitanje koliko je sa tim upoznat tvoj doktor i da li je poslao svu lječničku dokumentaciju a to je jako bitno. što se tiče onoga roka ja mislim da je 3 godine a revizija se obavlja u tvoju korist jer(zavisi od tvojih godina starosti) možeš dobiti opću mirovinu što je povoljnije.

ipak ovo su sve kalkulacije jer si dao premalo podataka; dragovoljac,braniteljpostotak rvi,koja bolest,postrojba u ratu, staž,goidine radno mjesto....

malo to popuni pa će biti više korisnih informacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bilo bi super da si se malo vukao po bolovanju zbog psihe ali kako veli mrljo imaš idealne uvjete za dobru mirovinu. nemoguće da nemaš nikakvih zdravstvenih problema ako si bio na ratištu: da li ti trnu noge ili su hladne, bolovi zglobova, tegobe sa probavom itd., sve moraš reći vještaku ali nemoj muljati jer to neće proći. znaći kako sam ti i prije objasnio kod vještaka ne igra uloga da li imaš status rvi nego kakvo je tvoje opće zdravstveno stanje.

ja sam bio kod vještaka prošli tjedan i ispitao me je o svim mojim bolestima i ozljedama koje je našao u lječničkom kartonu pa recimo čak je pregledavao ožiljak od operacije žući iz 2002. godine....mislim da si me shvatio.

nego vidim da i mrljavac mrlja po ovom postu pa da ga usput iskoristim.

ovako stvari stoje:

dragovoljac dr

branitelj od 01.07.91.

specijalna policija mup od 91-2001

temeljna policija do danas

zvanje viši policajac

počasni čin od Kirina u pol.narednik

20% rvi diabetes trajno

bolest ptsp chr f43.1 , f41.2 , f62.0

i dalje sam na lječenju ptsp

na bolovanju od rujna 2005.

radni staž od 1984. (titin pionir)

IK mup rh - nesposoban za oso

bio na vještačenju, papiri poslani u MOBS,

ne moram ići u tvrtkovu

 

pozdrav mrljavcu i ostalim mrljavcima

od esada

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

što ne kažeš, noge trnu, nemirne, da neznam gdje bi s njima najrađe bi ih čekićem za meso, zglobovi bole, leđa peku, žgaravice na izvoz, mislim da sam povećao zaradu onim što prodaju gastal bar 10%, stopala ledena, spava mi se non-stop, mere bit i od tableta....

ALI JEL PAMETNO TO REĆ PA DA MI PREPOLOVI MIROVINU VELI TO TI NIJE OD RATA???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne sekiraj se. Ako dobiješ opću i barem 50% na to rata nema šanse da si ispod 3800 kuna (ako nemaš čin). Ako imaš čin možeš biti presretan. Ako dobiješ profesionalnu nesposobnost -koeficijent 0,8 (a toga se trebaš bojati) onda je to nezgodno. Problem je u tome što ti nitko ne garantira da ćeš nastaviti raditi taj posao koji sada radiš, a i daleko ti je manji koeficijent na movini. Još je manji (o,5) ako radiš sa profesionalnom nesposobnošću i eventualno odeš na nekakvu rehabilitaciju.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Molba, savjet , bilo što ...

godiste 1970,JNA sa 18g,odradio 91-92,ponovno u aktivnu 94-2001.

Svi tereni,akcije,bez dana bolovanja.

Od tad u mirovini,birokracija, papirologija,zalbe...

Dobio rjesenje o invalidskoj mirovini bez invalidnosti

Tek prosle godine,dobio privremeno 30%,PTSP chr(od 96)

pa osam mjeseci cekanja,do sad, da mi produze drugi put, isto godinu dana.

Ono sto mi nije jasno i zbog cega sam odljepio je --

-- kakoti ovlasteni visi vjestaci utvrdjuju ko sta dobija kad nas i ne vide,samo papiri,a mozda i neki drugi papiri ...

Nakon svega imam prof.nesposonost(umjesto opce),30%PTSP chr.,pazi sad ovo i od toga 30% na ratna zbivanja, a 70% na civilstvo????? koje civilstvo --kad ga nemam... i koga da ja pitam neke stvari, kako da dodem do tog vjestaka da ga samo pitam nesto... u vezi zdravlja

Molba za savjet,bilo kakvu pomoc,cekam odgovor na zalbu 7 mjeseci ...Stjepan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao prvo nemoj pitati vještaka za "zdravlje", samo češ sebi pogoršati situaciju. koliko sam razumio ti si ostvario mirovinu bez statusa hrvi, sad se javi svom lječniku da ti pripremi najnoviju dokumentaciju i ponovno na vještačenje, izgubiti ne možeš ništa a dobit češ puno više nego što sad imaš.

vidim da ti je nejasno kako si ostvario invalidku mirovinu bez rvi. po novom zakonu ne moraš imati status rvi da bi ostvario invalidku mirovinu ali nemoj misliti da te ponovno vještačenje neće biti od koristi, svakako ga ponovi. i onako si u mirovini pa imaš vremena :coffe:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Je li policajci koji su proglašeni nesposobnim na MUP-ovoj komisiji i kojim je ustanovljeno da je oboljenje- bolest posljedica obavljanja službe tijekom Domovinskog rata, moraju li oni ići u tvrtkovu ili kuda, kako ? Kuda ih i kako šalju i na kakve još komisije i provjere ?

 

Inače na bolovanju preko godine dana i u radnom odnosu.

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad te tvoja pu pošalje u šarengradsku tamo če mupova komisija na osnovu dokumentacije donijeti zaključak da li si dalje sposoban za oso što u večini slučajeva daju da si nesposoban ali imaj u vidu da te oni proglašavaju nesposobnim za policajca a ne utvrđuju tvoju opću nesposobnost za rad.

recimo da su te proglasili nesposobnim čekaš dokumentaciju cca 30 dana i pozvat će te tvoj pravnik iz pu ili tko već i tražit će da doneseš kopiju svog kartona i kopije lječničke dokumentacije. kad to budeš kopirao nemoj sam prosuđivat šta treba iskopirat a šta ne, i ne pitaj me zašto ali je jako bitno ako hočeš napisat ću ti i to, dakle kad si sve iskopirao vratš docu orginal a kopije mora obavzno ovjeriti.

u pu podneseš zahtjev za izdavanjem potvrde da si dragovoljac a ako si bio u specijalnoj i to, to sve odneseš pravniku u upravu i bubneš mu na stol, ustvari nemoj još će nam trbati. e onda tvoj pravnik još tu ubaci koje štošta i to šalje u mirovinsko. iz mirovinskog čekaš poziv da dođeš na vještačenje. ako si dobar sa poštarom reci mu da ti taj poziv uruću na ruke jer dolazi kao obična dopisnica (nije preporučeno) jer ako nestane poziv to se produlji za par mjeseci što ti sigurno ne bi išlo na ruku.

kad dobiješ poziv iz mirovinskog vještak će te pregledati ali doslovno pregledati, nemoj kao ja koji nije znao pa sam otišao sa prljavim čarapama.

vještak daje ocjenu na osnovu priložene dokumentacije ali te bude ispitivao kakvi zdravstveni tegoba imaš, već sa pisao na forumu i sad ponavljam nemoj kod vještaka ništa izmišljati ali mu svakako spomeni sve zdravstvene probleme nije bitno iz kojeg perioda. ako si imao nekakvih problema u obitelji prije rata to nemoj spominjati.

e onda ti on ispunjava nekav obrazac na kojem zaokružuje gdje ideš dalje i da li ideš ili čekaš rješenje o mirovini i to nosiš doktoru a to opet zavisi od županije, negdje šslju službeno tako da ništa ne znaš do idučeg poziva.

ako šta nije jasno pucaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko se čeka od trenutka kada PU pošalje papire vještaku do poziva kada me vještak pozove i gdje je taj vještak ? Ja sam naime na području Zagreba.

 

Bio sam na ovoj MUP-ovoj komisiji i proglasili su me nesposobnim za pol. službenika a poradi bolesti koja je nastupila tijekom obavljanja službe u Domovinskom ratu. Inače tijekom rata bio sam u SJP.

 

Znači da predam svu dokumetaciju i ovu koju sam nedavno prikupio, mislim prošli mjesec gdje mi je dijagnosticiran i gastritis ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam bio pozvan za manje od mjesec dana ali to naravno zavisi gdje živiš. u sisku radi jedan vještak a u zagrebu ih svakako ima više. utjeha ti je što vještaci brže rješavaju branitelje. stvarno neznam koliko zg ima mirovinskih ispostava, raspitaj se, ustvari da li si kad podnosio zahtjev za dd, tamo ideš i vještaku.

dakako predaj svu dokumentaciju, za gastritis obavezno, a ako do poziva vještaku dobiješ još nešto od liječničke dokumentacije, točeš kopirat ovjeriti kod svog lječnika i ponesti vještaku kad te pozove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija