Jump to content

Ovrha na pokretnine


Lady Fenix

Preporučene objave

Pozdrav

Molim vas savjet 

Ovako radi se o mojoj mami koja je u mirovini i ima 1450 kn mirovine od toga ima 468.00 kn kredit živi sa bratom u stanu u kojem su ona i njen suprug vlasnici pola pola

Imala je sud sa susjedom koja je tvrdila da iz njene kupaone njoj curi voda u njen stan i zvali su van majstore sa termo kamerama koju su ustanovili sa nije problem u kupaoni nego u krovištu ali to se na sudu poništilo i tužitelj je doveo svog stručnjama koji nije ni išao na tavan zgrade jer je bio u odjelu i stao na stranu tužitelja da procurava iz njene kupaone a ne iz krova 

Naime mamim stan je isto bio uništen od vode ali to oni nisu priznali 

Mama je platila štetu tužiteljici ali sada njen odvjetnik traži da i njemu plati njegov rad i troškove tužbe 

Pošto mama ima kredit i blokiran račun zbog tele 2 preplate nisu u mogučnosti izvršit uplatu a 09.07.2019 ide zastara ta taj postupak 

Jučer nije bila doma i došao joj je ovrhovoditelj i ostavio dopis da ju je tražio a nje nije bilo na dopisu prijeti da če doči sa bravarom i policijom da uđe u stan 

Šta sada učiniti 

Molim vas pravni savjet ako je tko s time upoznat 

Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, je li itko zna što je u slučaju moguće ovrhe na pokretninama kada sporazumno nakon razvoda imovina pripadne jednom bračnom drugu, a drugi se odseli -- iako ostane prijavljen na toj adresi (prebivalište).

 

Pa pitam: mogu li stvari koje su u tom stanu biti predmet ovrhe zbog mojeg duga, iako ja tamo ne živim više od godinu dana, od tada nisam ni na popisu stanara kod koordinatora zgrade (za vodu i sl. što se obračunava po broju prijavljenih stanara), ima dovoljno svjedoka koji to mogu posvjedočiti, itd. Novo prebivalište nemam, pa ga nisam ni prijavio, jer se selim i po HR i po bližem inozemstvu.           

 

Ako je to problem, je li nužno odjaviti se s te adrese? I neko vrijeme se ne prijaviti sa prebivalištem nigdje, jer nemam gdje kao stalnu adresu. Pa kad nađem novu stalnu adresu, onda prijaviti novo prebivalište?     

 

Ili možda zadržati tu sadašnju adresu prebivališta (ako neće tamo netko doći s ovrhom pokretnina koje nisu moje) i prijaviti privremeni boravak u inozemstvu (do 5 godina, pa obnavljanje ako treba), jer je to moja namjera, a tko zna što će život donijeti.   

 

Ili netko ima bolju ideju?   Zahvaljujem!   

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovrha na pokretninama se provodi na adresi gdje ovrhovoditelj predložiti, a to uopće ne mora biti adresa gdje ste prijavljeni bilo sa prebivalištem ili boravištem. Znači, ovrha se provodi na onoj adresi za koju ovrhovoditelj ima saznanja da na njoj ovršenik ima svoje pokretnine. Prema tome, svejedno je gdje ste prijavljeni.

Ukoliko bi došlo do ovrhe na pokretninama na ovoj adresi koju navodite, tada je dovoljno da vlasnica (pretpostavljam bivša supruga) sudskom ovršitelju izjavi da su sve pokretnine u njenom vlasništvu odnosno da tamo nema Vaših pokretnina, jer ste se razveli i na toj adresi se imate smatrati nepoznatim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Borbena7, zahvaljujem na odgovoru!  Sporazum je sklopljen u jesen 2017., a mene tamo nema od razvoda u proljeće 2018. godine, pa to valjda neće biti problem. Živim u inozemstvu na promjenjivim adresama, za sada, pa sumnjam da će me tamo tražiti. Suvlasnice stana su kćer i bivša supruga, upisano u knjigama od 2013. godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija