Jump to content

Neplaćanje alimentacije, ovrha se više ne provodi


Iva m.

Preporučene objave

Pozdrav, 

Rastavljena već dvije godine. Alimentaciju ne placa. Jedna ovrha pokrenuta preko suda, jedna preko poslodavca i zadnja preko fine. Dragi bivsi muz odlucio dati otkaz i sada na crno radi te se ovrha nema odakle naplacivati. Sta i kako dalje? Da ne pricam o njegovoj "velikoj" brizi o djetetu koja meni samo stvara dodatne probleme. I molim bez savjeta za socijalnu jer oni samo razvlace mene a njega upozoravaju. On se na dogovorenome ni ne pojavi. 

Hvala unaprijed svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebalo bi više informacija za kvalitetan odgovor. Pa Vas molim odgovore na sva ova pitanja. Na kojem predmetu je ovrha preko suda? Na temelju kojih isprava ste pokrenuli ove ovrhe i kada? Ima li bivši suprug druge imovine - nekretnine, auto, pokretnine gdje stanuje i slično? I koliko je ukupno dugovanje na ime alimentacije? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isprike što čekate odgovor. 

Dug je oko 8.000,00kn. Sve ovrhe su bile pokrenute temeljem pravomočnog riješenja o razvodu koje od nedavno ima ovršni žig. Od suda sam tražila ovrhu a oni su prijedlog o ovrsi slali na finu. Drugi puta sam isto slala na sud ali je predmet dospio u drugu podružnicu, koja je isto poslala prema poslodavcu da steže sa plaće. Zadnje sam otišla po ovršni žig da mogu sama pokrenuti ovrhu koja se sada nema odakle naplaćivati. Prve dvije ovrhe su izvršene i naplaćene u cijelosti. Zadnja ovrha koja je još aktivna pokrenuta je u 10 mjesecu 2018. Ja znam da on radi, znam gdje radi. Nema nikakve imovine na sebi i od nedugo se sa novom partnericom preselio u podstanare. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovom slučaju, nema mogućnosti za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima, plaći, nekretninama, motornom vozilu itd, ali ostaje mogućnost da zatražite od suda ovrhu na pokretninama ovršenika i to na adresi za koju navedete da se na njoj nalaze njegove pokretnine, pa neka on dokazuje da nešto nije njegovo već od najmodavca. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno na pomoći. Nisam znala da se mogu ovršit pokretnine radi napčate alimentacije. Meni je sada bilo jedino na pameti kaznena prijava. A ne znam koliko dobivam s tom prijavom. Ako imam dobre informacije da njemu prvo ide upozorenje za tu kaznenu prijavu. Pa sam mislila da bi ga to možda trgnulo. Šta mislite o tome? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija