Jump to content
Iva m.

Neplaćanje alimentacije, ovrha se više ne provodi

Preporučene objave

Pozdrav, 

Rastavljena već dvije godine. Alimentaciju ne placa. Jedna ovrha pokrenuta preko suda, jedna preko poslodavca i zadnja preko fine. Dragi bivsi muz odlucio dati otkaz i sada na crno radi te se ovrha nema odakle naplacivati. Sta i kako dalje? Da ne pricam o njegovoj "velikoj" brizi o djetetu koja meni samo stvara dodatne probleme. I molim bez savjeta za socijalnu jer oni samo razvlace mene a njega upozoravaju. On se na dogovorenome ni ne pojavi. 

Hvala unaprijed svima

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Trebalo bi više informacija za kvalitetan odgovor. Pa Vas molim odgovore na sva ova pitanja. Na kojem predmetu je ovrha preko suda? Na temelju kojih isprava ste pokrenuli ove ovrhe i kada? Ima li bivši suprug druge imovine - nekretnine, auto, pokretnine gdje stanuje i slično? I koliko je ukupno dugovanje na ime alimentacije? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Isprike što čekate odgovor. 

Dug je oko 8.000,00kn. Sve ovrhe su bile pokrenute temeljem pravomočnog riješenja o razvodu koje od nedavno ima ovršni žig. Od suda sam tražila ovrhu a oni su prijedlog o ovrsi slali na finu. Drugi puta sam isto slala na sud ali je predmet dospio u drugu podružnicu, koja je isto poslala prema poslodavcu da steže sa plaće. Zadnje sam otišla po ovršni žig da mogu sama pokrenuti ovrhu koja se sada nema odakle naplaćivati. Prve dvije ovrhe su izvršene i naplaćene u cijelosti. Zadnja ovrha koja je još aktivna pokrenuta je u 10 mjesecu 2018. Ja znam da on radi, znam gdje radi. Nema nikakve imovine na sebi i od nedugo se sa novom partnericom preselio u podstanare. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U ovom slučaju, nema mogućnosti za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima, plaći, nekretninama, motornom vozilu itd, ali ostaje mogućnost da zatražite od suda ovrhu na pokretninama ovršenika i to na adresi za koju navedete da se na njoj nalaze njegove pokretnine, pa neka on dokazuje da nešto nije njegovo već od najmodavca. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala puno na pomoći. Nisam znala da se mogu ovršit pokretnine radi napčate alimentacije. Meni je sada bilo jedino na pameti kaznena prijava. A ne znam koliko dobivam s tom prijavom. Ako imam dobre informacije da njemu prvo ide upozorenje za tu kaznenu prijavu. Pa sam mislila da bi ga to možda trgnulo. Šta mislite o tome? 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nemate što izgubiti, a samo koristite raspoloživa pravna sredstva za naplatu sukladno Ovršnom zakonu. Također, sve nastale troškove u ovršnom postupku na kraju snosi ovršenik.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×