Jump to content

Otkaz zbog štrajka glađu - osobi s invaliditetom?


Harambašica

Preporučene objave

Poštovani! 

Radnik, osoba s invaliditetom, zaposlen ja na osjetno nižem radnom mjestu od onog za koje ima zvanje; radi se o sustavu znanosti. Da pojednostavimo, kao da neurokirurg sudjeluje u operaciji na način da prebriše pod poslije zahvata ili u najboljem slučaju doda instrument. On jest unutra, dio tima, ali ogroman broj ovlasti i vještina za koje se školovao po zakonu ne može obavljati, ne smije, iako ima kompetencije.  Ravnatelj je obećao, ali očito ne želi, odgađa ili namjerno diskriminira osobu s invaliditetom ne želeći tražiti primjereno radno mjesto, što ista osoba vrlo teško podnosi i objektivno, osjetno pogoršava ionako vrlo ozbiljno ugroženo zdravstveno stanje. 

Ravnatelj je uspio ishoditi niz "pravih" radnih mjesta, za, većinom, osjetno lošije kandidate, pri tomu u potpunosti zaobilazeći osobu s invaliditetom, dapače, natječaji će biti tako namješteni, da ona ni formalno ne bude u stanju konkurirati, iako daleko najduže čeka "svoje" radno mjesto. 

 

Jedino je rješenje štrajk glađu, osoba je očajna i više ne može izdržati na ovom radnom mjestu, doslovno, ne može funkcionirati. 

Štrajk glađu bi bio javan, obaviještena neka tijela, iznesena istina koja se možda nekomu ne bi svidjela. Može li ravnatelj uručiti otkaz štrajkašu u tom slučaju? 

Taj posao je osobi životno važan. A u stvarnosti ga ne može obavljati. 

 

Povezano je s ovim. 

 

Hvala. 

uređeno: od Harambašica
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Meni se to čini lošom opcijom s obzirom na to da se takvim postupanjem narušava reputacija poslodavca u javnom prostoru. Je li osoba pokušala zatražiti pomoć od pravobranitelja za prava s osoba s invaliditetom, je li se požalila inspekcijama ili nešto slično? U svakom slučaju, po Zakonu o radu radniku ne bi trebala biti narušena prava ili bi poslodavac trebao negativno gledati na radnika koji vodi spor protiv poslodavca radi zaštite svojih radnih prava, no to je samo načelno, naravno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija