Jump to content
Harambašica

Otkaz zbog štrajka glađu - osobi s invaliditetom?

Preporučene objave

Poštovani! 

Radnik, osoba s invaliditetom, zaposlen ja na osjetno nižem radnom mjestu od onog za koje ima zvanje; radi se o sustavu znanosti. Da pojednostavimo, kao da neurokirurg sudjeluje u operaciji na način da prebriše pod poslije zahvata ili u najboljem slučaju doda instrument. On jest unutra, dio tima, ali ogroman broj ovlasti i vještina za koje se školovao po zakonu ne može obavljati, ne smije, iako ima kompetencije.  Ravnatelj je obećao, ali očito ne želi, odgađa ili namjerno diskriminira osobu s invaliditetom ne želeći tražiti primjereno radno mjesto, što ista osoba vrlo teško podnosi i objektivno, osjetno pogoršava ionako vrlo ozbiljno ugroženo zdravstveno stanje. 

Ravnatelj je uspio ishoditi niz "pravih" radnih mjesta, za, većinom, osjetno lošije kandidate, pri tomu u potpunosti zaobilazeći osobu s invaliditetom, dapače, natječaji će biti tako namješteni, da ona ni formalno ne bude u stanju konkurirati, iako daleko najduže čeka "svoje" radno mjesto. 

 

Jedino je rješenje štrajk glađu, osoba je očajna i više ne može izdržati na ovom radnom mjestu, doslovno, ne može funkcionirati. 

Štrajk glađu bi bio javan, obaviještena neka tijela, iznesena istina koja se možda nekomu ne bi svidjela. Može li ravnatelj uručiti otkaz štrajkašu u tom slučaju? 

Taj posao je osobi životno važan. A u stvarnosti ga ne može obavljati. 

 

Povezano je s ovim. 

 

Hvala. 

Uređeno od Harambašica

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×