Jump to content

GODIŠNJI ODMOR I BOLOVANJE


13*APOSTOL

Preporučene objave

Poštovanje!

Ovdje sam nov,a imam nekoliko pitanja jer neznam kome se obratiti i nikome ne vjerujem jer dolazim iz sredine gdje svi svakoga poznaju.

1. Prošle godine sam na svoju nesreću završio 15 dana u KBC Dubrava na kardiologiji,o svome ostanku u bolnici i nemogućnosti dolaska na posao sam obavijestio direktora firme,a zaručnica je odnijela potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad u firmu.

Direktor firme nije htjeo uzeti potvrdu o bolovanju,samo ju je nonšalantno odbacio i rekao kako njemu to smeće ne treba.Po izlasku iz bolnice sam se javio svome liječniku koji je uredno ispunio moje papire o bolovanju,početak i kraj bolovanja, da mogu predati u firmu zbog obračuna plaće.

I onda dolazi do problema,ni izviješće o bolovanju nije htjeo uzeti već mi je usmeno prenijeo kako imam još tjedan dana godišnjega odmora koji mi on velikodušno daje da se "malo" još,pa da se vratim na posao kao da se ništa nije dogodilo.

Naravno da nisam to prijavio inspekciji u strahu za svoj posao.

Što mogu napraviti u vezi toga,i mogu li išta napraviti jer je prošl već skoro godina dana!!??

 

2. Uskoro namjeravam dati otkaz,nakon 16 godina rada u istoj firmi,koliki mi je otkazni rok ako ja dajem otkaz!!?? I što ako se gore spomenuti ne bude pridržavao zakona!!??

Kome se obratiti ukoliko budem imao većih problema s direktorom zbog otkaza!!??

 

p.s. Inače već godinama,točnije od kada radim nikada nisam mogao koristiti cijeli godišnji,uvijek je to bilo samo ljeti,15 dana a ostatak nisam nikada koristio.

Direktor firme je poprilično neugodan,od vrijeđanja,omalovažavanja,nazivanja pogrdnim imenima koje mu padne napamet itd.

 

Molim za bilo kakav savjet,u vezi mojih pitanja.

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija