Jump to content

Teška zdravstvena situacja, prijaviti ili ne - kome


TZZAI

Preporučene objave

prije 14 sati , drot13 je napisao:

Što bi prijavljivala/obavještavala?

Prijavila bi da je moj slučaj prvi poznati u povijesti, te način na koji me njegovati. Medicinska dokumentacija nema potrebne informacije nego me liječi,njeguje na temelju predpostavki. Meni su potrebni drugačiji pristupi, mom stanju, te smjernice sam dobila iz Engleske i provodim ih već tri godine. I kad ih se strogo pridržavam bude sve u redu, no ako nije prema preporuci tijelo mi poludi i u privatnoj sam opasnosti. Zato moram nekoga obavijestiti dok to još mogu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 11 sati , Borbena7 je napisao:

S obzirom na Vaše stanje, možda bi se mogla iskoristiti kakva državna mjera koja je na raspolaganju, a sve da se bar donekle olakša svakodnevni života, kako Vama, tako i Vašem ocu. Da li imate kući svu potrebnu njegu? Imate li kakvih prihoda? Da li otac može sve sam "pokriti" u kućanstvu? 

Za sada je u redu, kod kuće sam sa ocem i još sam psihički stabilna te znam kako postupati sa mnom da me manje boli no nitko drugi to ne zna i zato moram nekoga obavijestiti o tome Btw na kakvu državnu mjeru mislite? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , TZZAI je napisao:

Prijavila bi da je moj slučaj prvi poznati u povijesti, te način na koji me njegovati.

 

prije 9 sati , TZZAI je napisao:

Btw na kakvu državnu mjeru mislite?

Da li je s Vašim stanjem upoznat liječnik opće medicine, jer to je prvo mjesto gdje ova informacija treba biti proslijeđena. Također, s obzirom na dijagnozu on bi trebao biti taj koji bi Vam mogao dati više informaciji o uslugama koje bi bile dobre za Vaše zdravstveno stanje, a koje su na raspolaganju u okviru zdravstvenog sustava. Isto tako, liječnik opće medicine bi trebao znati gdje uputiti tj. proslijediti informacije o ovoj dijagnozi.

Za pomoć se možete obratiti i Centru za socijalnu skrb, a koji Vam može dati korisne savjete za daljnje postupanje. Npr. postoji cijeli niz socijalnih usluga od savjetovanja i pomaganja pojedincu, pomoći u kući, psihosocijalne podrške, prava na patronažnu zaštitu… Potom u financijskom smislu, npr. pravo na osobnu invalidninu ili pravo na doplatak za pomoć i njegu… Svaka od ovih mjera ima uvjete, kada i kome se dozvoljava, pa ako Vas zanima koja od ovih navedenih mjera, slobodno recite ili ako imate Vi na umu nešto što bi Vam olakšalo, također slobodno iznesite, pa ćemo pokušati naći način za realizaciju istih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija