Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

želja23

Lažni iskaz o prometnoj nezgodi

Preporučene objave

Pozdrav,

Nedavno sam imao slučaj male prometne nezgode. Vozio sam se svojom trakom na lokalnoj cesti, i iz krivine mi je izletio momak u mojoj traci. Zakočio sam ali sam ga zakačio malo po zadnjim vratima, svojim prednjim lijevim krajem auta.
Uvjeti na cesti su bili lagano skliski, kiša je rosila lagano. Momak mi je servirao priču da "ne zna koje mu je osiguranje, sutra ćemo otići kod osiguravatelja i rješiti ovo, ja sam kriv samo nemojte policiju zvati" uz komentar "što hoćete, ovdje svi voze suprotnom trakom" (Jer je njegova traka betonirana nakon kopanja cjevovoda - u voznom stanju je, samo malo grbava). Iza mene je bio vozač dostave kojem se očigledno jako žurilo i sjeo je na trubu, tako da se policija nije zvala, nije se fotografiralo mjesto i uvjeti nesreće.

Sutradan se otišlo po dogovoru u obe osiguravajuće kuće, i momak je normalno lagao. Dao je izjavu i kod mog i svog osiguravatelja - rekavši da je on bio u svojoj traci, i da sam ja uletio u krivinu prebrzo, zakočio, i da je auto proklizalo u njegovu traku. Dok sam ja dao istiniti iskaz, o situaciji koja je u stvarnosti bila.

Ali ja nažalost nemam dokaza o onome što se u stvari dogodilo.

Slučaj je još kod osiguravatelja, šteta je dokumentirana, iako mi njegov osiguravatelj još nije poslao procjenu štete na mom autu. U međuvremenu su oba auta popravljena, te čekamo na odluku osiguravatelja.

 

Moje pitanje je, mogu li išta učiniti osim nadati se da će vještačenje nekako dovesti do pravog zaključka, i ukoliko do toga ne dođe, postoji li kakav proces žalbe?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dakle, niste prijavili policiji nezgodu? Radi se samo o postupku kod osiguratelja? Neće biti vještačenja, već samo procjena osiguratelja i odgovor na odštetni zahtjev, na koji imate pravo prigovora, i ako prigovor bude nepovoljan, možete ići u tužbu radi naknade štete. Ja bih prijavila policiji već u onom času u kojem je momak lagao kod svog osiguranja, sad nakon popravka auta i proteka duljeg perioda vremena se bojim da je malo kasno, jer bi se svaka prijava nezgode tumačila kao nezadovoljstvo onoga kome osiguranje nije udovoljilo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×