Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Bero21

porezna olakšica za zaposleno dijete

Preporučene objave

Proteklu 2018. godinu kćerka, student, je bila prijavljena kao uzdržavani član na mojoj poreznoj kartici. Nakon završetka studija, a prije nego se zaposlila i otvorila vlastitu PK, u poreznoj sam ju odjavio sa svoje kartice kao uzdržavanog člana. Do kraja godine je od svog nesamostalnog rada zaradila preko 15.000 kn, ali nakon odjave sa moje PK. Moja firma mi je, u skladu sa mojom odjavom, do kraja godine mjesečno obračunavala samo moj osobni odbitak.

Danas sam dobio Privremeno porezno rješenje prema kojem moram platiti porezni dug od nekoliko tisuća kuna. Zašto me država kažnjava iako sam odjavio dijete prije nego se zaposlila i zaradila famoznih 15.000 kn.

Imam li osnove za prigovor poreznoj upravi?

Budući da sumnjam u potvrdan odgovor, mogu li, obzirom na iznos, tražiti da porezni dug platim u više obroka.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Možete tražiti da platite u više obroka, ali zbilja mi je teško zamislivo iz kojega razloga imate porezni dug ako je sve onako kako kažete (osim ako Vam je poslodavac i dalje obračunavao uvećani osobni odbitak). Možda se vrijedi žaliti da biste to doznali. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×