Jump to content

Policijski u vojni čin


anonimno

Preporučene objave

Sve i jedna uprava tj. kadrovska služba i djelatnice koje rade po skrbi, imaju dopis (tabele) od MUP-a u kojem je prikazano iz kojeg pol. čina se prevodi u vojni čin. Pitaj na navedenim adresama pa ćeš dobiti odgovor, ja sam osobno vidio taj dopis pa mislim da nema razloga da ga i ti nevidiš, moguće je da je "VT".

Tko pita ne skita!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za izračun mirovine uzima se osnovica, prema poslovima koje je hrvatski branitelj obavljao na ustrojbenom mjestu na koje je bio raspoređen u trenutku razvojačenja i prema osobnom činu u trenutku razvojačenja (pričuvnik), odnosno prestanka djelatne vojne službe (DVO). Ako je to za hrvatskog branitelja povoljnije, osnovica se određuje prema poslovima koje je obavljao na ustrojbenom mjestu na koje je bio raspoređen u trenutku stradavanja (ranjavanja, ozljeđivanja ili nastanka bolesti).

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam do 30.06.1996. bio u SJP, a i dalje, ali to se ne konta. I do tog datuma imao sam zvanje samostalnog policajca a danas sam na bolovanju oko godinu dana i imam zvanje višeg policajca.

 

I sada ja odem u mirovinu, a bio sam na komisiji MUP-a, i proglasili su me nesposobnim za pol. sl., i poslali me na invalidsko mirovinsku, poslijedica sudjeovanja u DR.

 

Šta se meni konta, recimo koji vojni čin pri odlasku u mirovinu i koliku bi otpremninu mogao imati.

 

:-?

 

:thankyou:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ma čitam i ne kužim. Svi se iz MUP-a prebacuju na vojne činove , a što je s vojskom. Ja sam od početka u HV-u i na prvim crtama a jedva da imam čin razvodnika. Da li i mi imamo pravo na viši čin, jer gladah, obični policajac ide u mirovinu s činom desetnika. Pojasnite ako tko može. Nije li to nepravda, ne mislim ništa loše ali mi se čini da vojska poprilično #### u tom svemu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo ovako ja sam za vrijeme rata dobio zvanje samostalnog policajca, a sada imam zvanje višeg policajca. Koliko sam vidio u ovoj gore tablici prevođenja bolje je bilo zvanje samostalni policajac ( koje sada i ne postoji ).

Inače bivši sam pripadnik SJP-e.

 

E sada mene zanima po kojem zvanju će mi se kontati vojni čin, onome starom koje bi bilo bolje po mene a koje sada više i ne postoj ( samostalni policajac jer je to sada zvanje policijski narednik , a ja sada imam zvanje viši policajac a ne policijski narednik ) ili po ovome koje imama sada ( viši policajac ) ?

 

I da li če mi povisiti zvanje za jedno više prilikom odlaska u mirovinu - prijevremenu invalidsku ( radim i dalje u MUP-u kao OSO ali sam na bolovanju više od godine dana ). Od MUP-ove komisije proglašen nesposobnim ( posljedice rata ) i sada čekam poziv kod vještaka na mirovinsko.

 

Inače sam branitelj sa nešto malo više od 36 mjeseci provedenih u ratu ( SJP ).

 

E sada kako to dalje ide ?

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče tih zvanja ako ostvariš RVI ideš sa tri zvanja više u mirovinu, a što se tiče specijalaca ima još jedan pravilnik o MUP-u a u kojem piše a napravljen je sukladno čl.20 st.3 Zakona o pravima hrvatskih branitelja....

(3) Ministar unutarnjih poslova propisat će, u roku šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovoga Zakona, odnos policijskih zvanja pripadnika specijalne policije prema činovima i ustrojbenim mjestima iz stavka 1. ovoga članka. ......

 

1. «Pripadniku specijalne policije sa ostvarenim statusom HRVI-a kao početno

zvanje u postupku ostvarivanja invalidske mirovine uzima se najpovoljnije

zvanje radnog mjesta na koje je isti bio raspoređen u razdoblju od 30.05.90 -

30.06.1996. godine ukoliko je isto za njega povoljnije. Od ovog zvanja utvrđuje

se odgovarajuće više zvanje.»

2. «Pripadniku specijalne policije bez ostvarenog statusa HRVI-a kao početno

zvanje u postupku ostvarivanja invalidske mirovine uzima se najpovoljnije

zvanje radnog mjesta na koje je isti bio raspoređen u razdoblju od 30.05.90 -

30.06.1996. godine ukoliko je isto za njega povoljnije.»

To ti sve ide kad ideš u mirovinu i to u Mup RH rješavju, ne radi kadrovska služba u Policijskoj upravi

Najbolje je da se pripadnici specijalne policije učlane u udrugu specijalne policije prema postrojbi kojoj su pripadali, udruga je pokrenula mnoge stvari na čelu sa Sačičem.

I da ne zaboravite svi koji su bili pripadnici Jedinica za posebne namjene MUP-a, od 1993 specijalna policija spadaju pod ovo.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija