Jump to content

Obiteljski dom


Izabella

Preporučene objave

Molim savjet i unaprijed vam se zahvaljujem na pomoći.

U braku sam 23 godine, imam 4 djece,od kojih je dvoje malodobno,2 i 5 godina i dvoje punoljetno,18 i 20god. živimo u kući koja je nakon smrti njegovog oca postala njegova. U braku smo podigli kat i sredili kuću. Ja sam povremeno radila,najčešće sezonski jer se nije imao tko brinuti o djeci. Muž je prije dva mjeseca otišao i otad povremeno dodje,točnije,3-4 puta,ne plaća račune,ne doprinosi ništa,dapače,i dječji doplatak ide na njegov račun.Pokrenuli smo rastavu na centru za socijalni rad. Slučajno sam saznala da je stavio kuću na prodaju pa me zanima imamo li ja i djeca ikakva prava na ostanak ili eventualno osporavanje prodaje ili mogu odmah odseliti? Puno Vam hvala 😊

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi i djeca svakako uživate posjedovnu zaštitu trenutno i ne može vas se samo tako izbaciti van (čak i u slučaju prodaje).

Koliko vidim, kuća ne predstavlja bračnu stečevinu, pa nažalost nije moguća primjena odredbe čl. 46. st. 2. Obiteljskog zakona, no mogli biste zakomplicirati prodaju suprugu kroz potraživanje polovice ulaganja izvršenih u kuću te moguće traženja određivanja privremene mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija