Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Izabella

Obiteljski dom

Preporučene objave

Molim savjet i unaprijed vam se zahvaljujem na pomoći.

U braku sam 23 godine, imam 4 djece,od kojih je dvoje malodobno,2 i 5 godina i dvoje punoljetno,18 i 20god. živimo u kući koja je nakon smrti njegovog oca postala njegova. U braku smo podigli kat i sredili kuću. Ja sam povremeno radila,najčešće sezonski jer se nije imao tko brinuti o djeci. Muž je prije dva mjeseca otišao i otad povremeno dodje,točnije,3-4 puta,ne plaća račune,ne doprinosi ništa,dapače,i dječji doplatak ide na njegov račun.Pokrenuli smo rastavu na centru za socijalni rad. Slučajno sam saznala da je stavio kuću na prodaju pa me zanima imamo li ja i djeca ikakva prava na ostanak ili eventualno osporavanje prodaje ili mogu odmah odseliti? Puno Vam hvala 😊

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vi i djeca svakako uživate posjedovnu zaštitu trenutno i ne može vas se samo tako izbaciti van (čak i u slučaju prodaje).

Koliko vidim, kuća ne predstavlja bračnu stečevinu, pa nažalost nije moguća primjena odredbe čl. 46. st. 2. Obiteljskog zakona, no mogli biste zakomplicirati prodaju suprugu kroz potraživanje polovice ulaganja izvršenih u kuću te moguće traženja određivanja privremene mjere.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno na odgovoru. Možete li mi reći kako i gdje tražiti određivanje privremene mjere? Moram li uzeti odvjetnika? Koju dokumentaciju izvaditi?  Ako znate,koliko to košta? Hvala unaprijed 🤗 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Privremena mjera bila bi mogućnost, koja ovisi o tome bi li bile ispunjene pretpostavke za istu.

Svakako vam sugeriram angažman odvjetnika, s kojim se možete dogovoriti i o načinu plaćanja (radnja po radnja ili kroz uspjeh u sporu).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×