Jump to content

Porez na automobil kod kupnje od pravne osobe


jupiter24

Preporučene objave

Ista stvar, tko god je u sustavu PDV-a mora ispostavljati račune s PDV-om, i kad dođete u auto-kuću, dobijete račun za vozilo s PDV-om. Pretpostavljam da Vam i brat može umanjiti cijenu za iznos PDV-a, ali tada on riskira za slučaj nadzora da je izvlačio imovinu iz firme. Nažalost, vozila unutar sustava PDV-a isplativo mogu kolati jedino između firmi u sustavu PDV-a, jer one tada odbijaju pretporez, odnosno prebijaju PDV na mjesečnoj razini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na odgovoru,

moje zadnje pitanje, s obzirom da je auto kupljen preko Cars on the web (auto je iz Nizozemske) uz njega mi je brat dobio potvrdu na kojoj piše da se izjavljuje sljedeće:

"Preprodavač (Cars on the web) koji je obavezan platiti porez u prodaji vozila izjavljuje da nikada nije imao pravo da odbije PDV (ili isplati njegov povrat) plaćen na kupnju, nabavu unutar zajednice ili uvoz vozila, kao ni da nikad nije imao pravo na izuzeće od PDV-a."

Kod uvoza automobila prema tome naplaćeno mi je bratu samo PDV na maržu. S tom potvrdom je brat bio na poreznoj i tako su mu rekli da je to sve OK.

 

Kako ja to čitam, PDV je već jednom plaće, pa je kod uvoza plaćen PDV na maržu i sad kad ide na neku fizičku osobu se opet plaća PDV?

Jesam li u pravu?

 

 

dodatno je na tom računu navedeno:

* U skladu s vašim odobrenjem tijekom postupka registracije i podrobnim opisom u primjenjivim odredbama i uvjetima COTW-a, tvrtka CarsOnTheWeb strana je koja
naručuje prijevoz vozila do kupca. Ako kupac sam vrši prijevoz, smatra se da to čini u ime i na trošak tvrtke CarsOnTheWeb. U tom će slučaju tvrtka CarsOnTheWeb prvo
kupcu zaračunati troškove prijevoza, a zatim mu doznačiti iznos tih troškova.

Upoznati ste s Odredbama i uvjetima te ste ih prihvatili na mreži. Možete ih bilo kada provjeriti na našem web-mjestu www.CarsOnTheWeb.com.

Isporuka podliježe posebnim pravilima oporezivanja u skladu s maržnim sustavom. PDV bez odbitka. Čl. 58. st. 4. belgijskoga Zakona o PDV-u (2006/112/EZ, čl. 312
– 325). To se odnosi na rabljenu robu.
Isporuka podliježe posebnim pravilima oporezivanja u skladu s maržnim sustavom. PDV bez odbitka. Čl. 58. st. 4. belgijskoga Zakona o PDV-u (2006/112/EZ, čl. 312
– 325).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija