Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

slowREX

Posuđeni novci

Preporučene objave

Poštovani, moj slučaj je idući:

Prije dvije godine sam posudio svom tadašnjem prijatelju 5500,00 kn uplativši navedeni iznos na tekući račun njegove djevojke. Usmeni dogovor o povratu novaca nije ispoštovan i dotična osoba nema namjeru da mi ih vrati.

Moja pitanja su iduća:

Da li ja imam osnovu za tužbu?

Koliki bi bili okvirni troškovi?

Mogu li se ukoliko pokrenem tužbu troškovi postupka (odvjetnika i suda) prebaciti na stranku koja izgubi?

Da li ima i nakon kojeg vremena nastupa zastara za ovakav slučaj (znači da zbog isteka vremenskog roka ne mogu više podići tužbu)?

 

Tužba bi išla na njegovu djevojku, imam potvrdu o uplati novaca na tekući račun od banke, te prepisku o posudbi na messengeru(facebook).

Unaprijed hvala na pomoći i odgovoru.

 

Srdačno, Mario

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mario, ja bih vam prvo sugerirao da "prijatelju" pošaljete dopis (poštom preporučeno s povratnicom) u kojem od njega tražite da u roku 8/15 dana vrati pozajmljeni novac s napomenom kako ćete u protivnom biti prisiljeni protiv njega podnijeti kaznenu prijavu radi kaznenog djela prijevare te tužbu radi povrata novca i naknade štete nadležnome sudu što će rezultirati novonastalim velikim troškovima. Ne bi bilo loše da vam taj dopis sastavi odvjetnik, kako bi se dobilo na vašoj ozbiljnosti i namjeri ustrajanja u napisanome.

Ako on ne vrati novac u spomenutom roku, postupite kako bude napisano u dopisu. Kaznenoj prijavi priložite kopiju potvrde o uplati i kopiju prepiske na messengeru.

Velika većina ljudi nakon ovakvog dopisa vrati novac, a ako ćete baš imati posla s "pacijentom", onda neka se na sudu pravda kako znade i umije.

Zastare trenutno još nema, a troškove u slučaju sudskog epiloga snosi ona strana koja je u konačnici izgubila. O visini troškova nezahvalno je spekulirati u ovom trenutku.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×