Jump to content

Posuđeni novci


slowREX

Preporučene objave

Poštovani, moj slučaj je idući:

Prije dvije godine sam posudio svom tadašnjem prijatelju 5500,00 kn uplativši navedeni iznos na tekući račun njegove djevojke. Usmeni dogovor o povratu novaca nije ispoštovan i dotična osoba nema namjeru da mi ih vrati.

Moja pitanja su iduća:

Da li ja imam osnovu za tužbu?

Koliki bi bili okvirni troškovi?

Mogu li se ukoliko pokrenem tužbu troškovi postupka (odvjetnika i suda) prebaciti na stranku koja izgubi?

Da li ima i nakon kojeg vremena nastupa zastara za ovakav slučaj (znači da zbog isteka vremenskog roka ne mogu više podići tužbu)?

 

Tužba bi išla na njegovu djevojku, imam potvrdu o uplati novaca na tekući račun od banke, te prepisku o posudbi na messengeru(facebook).

Unaprijed hvala na pomoći i odgovoru.

 

Srdačno, Mario

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mario, ja bih vam prvo sugerirao da "prijatelju" pošaljete dopis (poštom preporučeno s povratnicom) u kojem od njega tražite da u roku 8/15 dana vrati pozajmljeni novac s napomenom kako ćete u protivnom biti prisiljeni protiv njega podnijeti kaznenu prijavu radi kaznenog djela prijevare te tužbu radi povrata novca i naknade štete nadležnome sudu što će rezultirati novonastalim velikim troškovima. Ne bi bilo loše da vam taj dopis sastavi odvjetnik, kako bi se dobilo na vašoj ozbiljnosti i namjeri ustrajanja u napisanome.

Ako on ne vrati novac u spomenutom roku, postupite kako bude napisano u dopisu. Kaznenoj prijavi priložite kopiju potvrde o uplati i kopiju prepiske na messengeru.

Velika većina ljudi nakon ovakvog dopisa vrati novac, a ako ćete baš imati posla s "pacijentom", onda neka se na sudu pravda kako znade i umije.

Zastare trenutno još nema, a troškove u slučaju sudskog epiloga snosi ona strana koja je u konačnici izgubila. O visini troškova nezahvalno je spekulirati u ovom trenutku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija