Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

srdan101

Izdavanje putnog naloga liječniku i medicinskoj sestri tijekom pratnje pacijenta u drugu bolnicu

Preporučene objave

Poštovani, specijalista sam anesteziolog u županijskoj bolnici. Nerijetko se događa da je potrebna pratnja pacijenta u drugu bolnicu koju odrađuje anesteziološki tim - anesteziološki tehničar i specijalista anesteziolog, koji su zaposlenici Bolnice. Vozilo i vozač su vlasništvo/zaposlenik Doma zdravlja. Od Uprave moje bolnice nikada anesteziolog ni anesteziološki tehničar ne dobivaju putni nalog. Napominjem da se radi i o pratnjama koje ukupno traju preko 8 sati a kilometara se prijeđe i preko 800. Molim vas da me savjetujete odnosno informirate: 1. je li Bolnica dužna prije slanja svojih djelatnika na put (pratnja pacijenta) izdati putne naloge? 2. je li neizdavanje navedenih naloga protuzakonito? 3. jesu li djelatnici neizdavanjem naloga pravno nezaštićeni u slučaju nesretnog slučaja tijekom transporta? 4. čine li djelatnici (službujući anesteziolog koji je dežuran za rad u Bolnici a ne za praćenje pacijenata u kolima druge zdravstvene ustanove) prekršaj ako bez putnog naloga napuštaju svoje radno mjesto dežurnog liječnika u Bolnici?

Puno hvala na pomoći uz srdačan pozdrav.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Po redovnim računovodstvodstvenim propisima, radnik bi trebao imati putni nalog za svako službeno putovanje koje poduzima na nalog poslodavca, načelno govoreći. Međutim, nisam upoznata s računovodstvenim propisima proračunskih korisnika, te odnosi li se i na njih isto što i na privatne poslodavce. Međutim, mogu Vam reći da djelatnici ne bi bili u prekršaju, već poslodavac, te da djelatnici ne bi bili pravno nezaštićeni u slučaju nesretnog slučaja za vrijeme transporta, po mom mišljenju, jer je nesporno da ako i nije bilo formalnog naloga poslodavca za službeno putovanje, da je to nalagalo stanje pacijenta i redovno obavljanje posla anesteziologa.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×