Jump to content

Izdavanje putnog naloga liječniku i medicinskoj sestri tijekom pratnje pacijenta u drugu bolnicu


srdan101

Preporučene objave

Poštovani, specijalista sam anesteziolog u županijskoj bolnici. Nerijetko se događa da je potrebna pratnja pacijenta u drugu bolnicu koju odrađuje anesteziološki tim - anesteziološki tehničar i specijalista anesteziolog, koji su zaposlenici Bolnice. Vozilo i vozač su vlasništvo/zaposlenik Doma zdravlja. Od Uprave moje bolnice nikada anesteziolog ni anesteziološki tehničar ne dobivaju putni nalog. Napominjem da se radi i o pratnjama koje ukupno traju preko 8 sati a kilometara se prijeđe i preko 800. Molim vas da me savjetujete odnosno informirate: 1. je li Bolnica dužna prije slanja svojih djelatnika na put (pratnja pacijenta) izdati putne naloge? 2. je li neizdavanje navedenih naloga protuzakonito? 3. jesu li djelatnici neizdavanjem naloga pravno nezaštićeni u slučaju nesretnog slučaja tijekom transporta? 4. čine li djelatnici (službujući anesteziolog koji je dežuran za rad u Bolnici a ne za praćenje pacijenata u kolima druge zdravstvene ustanove) prekršaj ako bez putnog naloga napuštaju svoje radno mjesto dežurnog liječnika u Bolnici?

Puno hvala na pomoći uz srdačan pozdrav.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Po redovnim računovodstvodstvenim propisima, radnik bi trebao imati putni nalog za svako službeno putovanje koje poduzima na nalog poslodavca, načelno govoreći. Međutim, nisam upoznata s računovodstvenim propisima proračunskih korisnika, te odnosi li se i na njih isto što i na privatne poslodavce. Međutim, mogu Vam reći da djelatnici ne bi bili u prekršaju, već poslodavac, te da djelatnici ne bi bili pravno nezaštićeni u slučaju nesretnog slučaja za vrijeme transporta, po mom mišljenju, jer je nesporno da ako i nije bilo formalnog naloga poslodavca za službeno putovanje, da je to nalagalo stanje pacijenta i redovno obavljanje posla anesteziologa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija