Jump to content
avatarka

Muke po stanu

Preporučene objave

Poštovanje, 

 

Nakon ostavinske rasprave pravomoćno riješenje sa suda glasi da stan propada meni 1/3 i tetki 2/3 jer se stric odrekao u njenu korist. Odrekao se iz razloga što ima dugove i neuredan život, pa mu je bilo lakše prepustiti sestri da mu riješi sve. Obje smo mu rekle da ćemo od prodaje stana s njegovim "dijelom" naći njemu neki smještaj i da ne brine. PROBLEM: on još živi u tom stanu kojeg se odrekao, kako je stan za prodaju potrebno ga je srediti, a on to odbija i otežava jer smatra da je stan u najboljem redu za prodaju (a derutan je). Ne plaća račune struje, vode idt.. koje uredno troši...ali to su sada realno moji i tetkini računi...na Hepu je rečeno da je krenula tužba zbog nepodmirenih dugovanja na NAŠE adrese....Što činiti...može li on povući svoje odricanje od nasljedstva....Imamo li ja i tetka pravne alate da ga "prisilimo" na suradnju?

 

Unaprijed hvala na pomoći i lp

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 13 sati , avatarka je napisao:

stric odrekao u njenu korist. Odrekao se iz razloga što ima dugove i neuredan život, pa mu je bilo lakše prepustiti sestri da mu riješi sve.

S obzirom da je dužnik bilo je bolje da se nije prihvatio svog nasljednog dijela, nego da ga se odrekao u korist sestre. Naime, to odricanje mogu pobijati vjerovnici, jer je počinjeno na njihovu štetu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×