Jump to content
avatarka

Muke po stanu

Preporučene objave

Poštovanje, 

 

Nakon ostavinske rasprave pravomoćno riješenje sa suda glasi da stan propada meni 1/3 i tetki 2/3 jer se stric odrekao u njenu korist. Odrekao se iz razloga što ima dugove i neuredan život, pa mu je bilo lakše prepustiti sestri da mu riješi sve. Obje smo mu rekle da ćemo od prodaje stana s njegovim "dijelom" naći njemu neki smještaj i da ne brine. PROBLEM: on još živi u tom stanu kojeg se odrekao, kako je stan za prodaju potrebno ga je srediti, a on to odbija i otežava jer smatra da je stan u najboljem redu za prodaju (a derutan je). Ne plaća račune struje, vode idt.. koje uredno troši...ali to su sada realno moji i tetkini računi...na Hepu je rečeno da je krenula tužba zbog nepodmirenih dugovanja na NAŠE adrese....Što činiti...može li on povući svoje odricanje od nasljedstva....Imamo li ja i tetka pravne alate da ga "prisilimo" na suradnju?

 

Unaprijed hvala na pomoći i lp

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 13 sati , avatarka je napisao:

stric odrekao u njenu korist. Odrekao se iz razloga što ima dugove i neuredan život, pa mu je bilo lakše prepustiti sestri da mu riješi sve.

S obzirom da je dužnik bilo je bolje da se nije prihvatio svog nasljednog dijela, nego da ga se odrekao u korist sestre. Naime, to odricanje mogu pobijati vjerovnici, jer je počinjeno na njihovu štetu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×