Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Marina19

Slovenija kazna na licu mjesta za brzu vožnju

Preporučene objave

Molim pomoć i savjet. Danas nas je prometni policaj zaustavio u Sloveniji i pokazao da smo se vozili brzinom od 76 km gdje je dozvoljeno 50. Kazna 500 eura ili 250 na licu mjesta. S obzirom sa smo vozi iza  drugog auta i sigurno nismo vozili tom brzinom, tražili smo sliku koju nije imao. Policihac je rekao da ako ne platimo kaznu da nećemo dobiti dokumente. S obzirom da nismo imali novac, vozili amo iza njih do bankomata.Na izvještaju ne puše brzina koju bam je pijazao, već samo član pi kojem nas kažnjava. Pitanje je slijedeće. Možemo li se i kome žaliti u ovom slučaju? Što slijedeći put kad nas zaustave i pokažu brzinu tvrdeći da je naša, a nema slike? Hvala unaprijed na odgovoru.

Uređeno od Marina19

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne znam kako je prekršajni postupak uređen u susjednoj zemlji, no kod nas se plaćanje kazne smatra odricanjem prava na podnošenje prigovora odnosno plaćanjem kazne priznajete krivicu i prekršajnog postupka nema.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Na koji način postupiti ako se ponovi slučaj s obzirom da ne mpžemo dokazati da nismo vozili iznad ograničenja, a policija nema sliku auta niti tablice? Tako nas mogu kažnjavat koliko hoće i ucjenjivat s dokumentima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

nažalost, nismo stručnjaci za Slovensko prekršajno pravo, ovdje Vas možemo samo pravilno uputiti na naše pozitivne pravne propise. Ali, siguran sam da na službenim stranicama Slovenske policije možete dobiti odgovor, odnosno ne vidim razloga zašto im ne pošaljete upit putem mail-a. No, iz iskustva znam da i oni mjere brzinu sa uređajima koji prilikom mjerenja pokazuju samo brzinu i sa uređajima koji imaju mogućnost fotografije a oni su najčešće stacionarni (kao i kod nas). 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×