Jump to content

Suvlasnici


Malina4

Preporučene objave

Pozdrav, 

Nakon smrti strica jos nismo pokrenuli ostavinsku raspravu (proslo je vec 3.god.). Moj otac i stric su suvlasnici obiteljske kuće u kojoj živi moja obitelj (otac,majka i brat). Stric je do smrti živio u drugom gradu, te nismo bili puno u kontaktu. Znamo da je živio sa ženom, nemamo saznanja da su registrirali izvanbracnu zajednicu, niti su imali djece. Nakon njegove smrti nitko se nije javio niti potrazivao pravo na imovinu. Nedavno je moj otac legalizirao kuću do kraja, platio sva dugovanja, itd. Zanimaju me vasi savjeti, da li po zakonu polovica kuće pripada mom ocu nakon smrti strica, ili moramo pokrenuti ostavinsku raspravu da bi se steklo to pravo? Što ako se naknadno utvrdi da je stric imao dugove,itd.? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokrenite ostavinski postupak što prije, jer ovako neuređeno stanje može prouzročiti samo dodatne probleme. Ništa nećete znati dok ne pokrenete ovaj postupak, a pitanja je mnogo i na njih Vam nitko ne može dati konkretan odgovor dok ne utvrdite činjenice kao npr. postoji li registrirana izvanbračna zajednica, postoji li oporuka, postoje li ovršni postupci na ime pok. strica itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija