Jump to content

Bankrot


Coben

Preporučene objave

Lijep pozdrav, 

treba mi savjet u vezi situacije u kojoj sam se našla, a radi se o tome da nisam u mogućnosti plaćati obveze koje imam u banci. Radi se o kreditu i zajmu ciji ukupni zbroj prelazi moje mogućnosti. To sam podigla kad sam imala veću plaću, koja mi je sad u pola manja. Moja trenutna situacija je ovakva, plaća 3500 kn, obveze u banci 2000,stanarina i rezije 2000,u zaostatku sam sa plaćanjem. Ne vidim izlaz, ako i postoji ne znam, pa molim za savjet. Jedino sto mi se cini kao rješenje je da jednostavno pustim da sve ode na ovrhu, na taj nacin ako bi mi oduzimali 1/4 plaće mozda bih mogla prezivjeti mjesec. Da otvorim racun u drugoj banci kako mi moja banka ne bi naplaćivala ratu kredita? Reprogram postojecih obveza uz moj prosjek plaće cini se nemoguć. Savjet?

Unaprijed hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Mislite li da je ovrha i zaštićeni račun najbolje rješenje za moju situaciju? Ja jednostavno ne vidim izlaz.Otvoriti račun u drugoj banci na koji bi primala plaću do ovrhe i u medjuvremenu riješila zaostatke sa stanarinom i rezijama?To ne bi trebao biti problem, ako se ne varam. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako možete napraviti moratorij na plaćanje rata kredita kroz određeni period zbog umanjenja plaće, to bi Vam vjerojatno bilo olakšanje. Znam da su banke to nudile nekim svojim korisnicima umjesto da im otkažu kredite, pa to možda postoji i kod Vas kao opcija (tada se plaća samo kamata, a glavnica ostaje, ili obrnuto, pa Vam se kroz određeni period prolongira plaćanje). Morali biste otkazati ovaj stan i naći jeftiniji ili naći neku drugu opciju stanovanja, ako je to također moguće, i povećati prihode dodatnim poslom, ako je to također moguće. Ako ništa od navedenog nije moguće, onda ćete ionako doći u situaciju koju navodi Borbena, da ćete morati obustaviti plaćanje i prihvatiti ovrhu, samo bih Vas ja uputila da je to u konačnici za Vas najkuplja opcija, jer uz ovrhu idu i troškovi ovrhe te zatezna kamata na zakašnjenje, zbog koje se dug samo gomila. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija