Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Diomed91

Otplata kredita !

Preporučene objave

Prije nekoliko mjeseci sam zatvorio stambeni kredit . Ostalo mi je bilo 196,000kn , to sam platio gotovinom. Dali ce mene porezna zvati jednog dana zbog toga ? Jer nemam sad podrijetlo novca cijelog , osim sto mi majka dala svoju stednju iz banke od 60,000kn . Ostatak mi je od oca koji mi da uvijek nesto kada dode iz Engleske , od kladionice i radim u ugostiteljstvu i imam veci bakšiš nekad nego placu . Sad kako da ja to opravdam , a zelim si uskoro i kupit neki rabljeni auto za 10,000 eura nakon sezone .. Dali cu ja sad i ako to napravim bit pod njihovim radarom . Jer u godini dana potrosit oko 250,000 - 300,000 kn i nije mala cifra , a za pola toga nemam dokaze zbog gore navedenih razloga . Krvavo to zarađujem i nece valjda mene zbog toga onda maltretirat ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Osim ako Vas netko ne prijavi, vjerojatno neće. Naime, PU ima mogućnost vidjeti od Vaše poslovne banke uplate i transakcije putem Vaših računa (tekućeg, žiro-računa), ali ne uplate u korist kredita koje su išle mimo Vaših bankovnih računa. Vi možete reći u slučaju nekog nadzora reći da se uzdržavate povremenim radom na crno, da Vam je dio darovala majka, dio otac, ali ne preko računa, tako da nekakva opravdanja ipak imate. Međutim, postupci nadzora PU radi utvrđivanja porijekla imovine su po mom iskustvu rijetki, i rezervirani su za zaista ekstremne slučajeve nesrazmjera između prijavljenih prihoda i stečene imovine, a Vaš to nije, po mom mišljenju.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Potpuno se slažem, nema nikakve realne opasnosti za takvo nešto, iz prve ruke znam kako i kada idu ti postupci. Možete mirno spavati, a ako kojim čudom budete ipak pozvani od strane PU, javite se pa ću vam konkretno reći što treba učiniti da se to brzo i povoljno okonča. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×