Jump to content
File1

Tužba bez upozorenja

Preporučene objave

Pozdrav,

prilikom olujnog vjetra dio procelja sa moje vikendice oštetio je susjedov auto (rodbina me obavijestila o šteti na kući). On me o ničemu nije obavijestio nego je auto dao na popravak i poslao tužbu preko odvjetnika na sud i u prilogu račun. Ja sam u odgovoru na tužbu naveo da nisam bio upoznat sa navedenim, da ne osporavam događaj (budući su u prilogu bile fotografije koje su dokazivale navedeno), poslao sam im potvrdu uplate i sve 5. Međutim on sada potražuje i zatezne kamate i trošak postupka koji je veći nego šteta na autu i sud je naložio da platim i to. Postoji li neki članak ili nešto na što se mogu pozvati da je tužba bila nepotrebna... (da bi riješili vanparničnim putem samo da sam znao i da tih troškova onda ne bi ni bilo...) 

 

hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nije, nepravomoćna je i imam pravo žalbe u roku 8 dana. Kada sam dobio tužbu (krajem drugog mjeseca), kao odgovor sudu poslao sam potvrdu uplate sa pismom kako za navedenu štetu nisam znao do primitka tužbe te da ne smatram da trebam platiti sudske troškove ni kamate budući da mi se je oštećeni ranije ikako javio da bih mu trošak podmirio i bez suda... na ročište nisam došao nego mi je došao zapisnik da je odvjetnik oštećenog izjavio da sam platio (glavnicu) i da mijenja tužbeni zahtjev i da potražuje još kamate (od siječnja 2017). E sad u presudi piše da se ja na to nisam očitovao (nisam ni znao da treba, budući sam u prvom podnesku naveo da ne smatram da trebam to podmiriti). Održana su samo 2 pripremna ročišta...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Znači prema tome mogao me i tužiti za godinu dana i tražiti sve kamate unatrag, bez obzira na to da ja nisam imao pojma o tome?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×