Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Shljiva

Prometna nesreća i odlazak sa mjesta nesreće

Preporučene objave

Pozdrav. Imam par pitanja vezana uz slučaj koji se dogodio prije 4 i pol mjeseca, te sam prije par dana dobio prekršajni nalog sa određenom kaznom. Znači, prije cca 4 mjeseca sam dvije ulice prije svoje kuće  u ranojutarnjim satima zaspao za volanom, izgubio kontrolu i naletio na stup elektre te razbio auto. Malo sam lupio glavom/nosom ali se u nalogu vodi da nije bilo ozlijeđenih osoba. Nakon događaja, je netko od susjednih stanara pozvao policiju a ja sam se udaljio sa mjesta nesreće.  Prije toga sam zvao šogora koji je došao na mjesto nesreće i davao iskaz. Ja nisam bio prisutan, ali sam se sljedeći dan po preporuci javio na obavjesni razgovor u postaju gdje sam dao iskaz. Prije par dana mi je došao prekršajni nalog sa presudom gdje mi se za izazivanje prometne nesreće propisuje novčana kazna od 1.300 kn, te za napuštanje mjesta nesreće bez ostavljanja podataka o sebi i vlasniku oštećene imovine novčana kazna od 2.000 kn i 6 mjeseci zabrane upravljanja vozilom te 100 kn za paušalne troškove. Prije godinu dana sam isto počinio prekršaj kad su me zaustavili, te sam napuhao 0,7 promila, ali sam se bio žalio na visinu propisane kazne, tako da mi ovo nije prvi prekršaj.  Sada se isto planiram žaliti, jer mi je auto neophodan za odlazak na posao, te se mislim pozvati i na stanje šoka, situaciju gdje nije bilo ozlijeđenih i blizinu mjesta stanovanja gdje sam otišao potražiti pomoć, kao razlog napuštanja mjesta nesreće.  Pa me zanima mišljenje stručnijih osoba ovdje o mojoj situaciji i šta bi bilo pametno još poduzeti/napisati u žalbi?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 17 sati , drot13 je napisao:

Je li bilo štete na stupu ili si samo razbio auto?

Nije bilo štete na stupu Elektre, tako i piše u nalogu. Sad, još me zanima da li je druga točka valjana iz razloga što se automobil vodio na oca, te da se prema tome može tretirati kao "tuđa" imovina?

  1. "što sam tom prilikom nakon prometne nesreće, ostavio osobni automobil te napustio mjesto događaja, bez da sam ostavio podatke o sebi i vlasniku oštećene imovine, čime sam počinio prekršaj iz članka 176. stavka 3. kažnjivo po članku 176. stavak 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te mi je izrečena sankcija u vidu novčane kazne u iznosu od 2.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci, te sam obavezan nadoknaditi i 100,00 kn paušalnih troškova prekršajnog postupka."

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da malo prepravim gore navedeno.

 

Nije bilo štete na stupu Elektre, tako i piše u nalogu. Sad, još me zanima da li je druga točka valjana iz razloga što se automobil vodio na oca, te da li se prema tome može tretirati kao "tuđa" imovina? Živimo na istoj adresi.

  1. "što je tom prilikom nakon prometne nesreće, ostavio osobni automobil te napustio mjesto događaja, bez da je ostavio podatke o sebi i vlasniku oštećene imovine, čime je počinio prekršaj iz članka 176. stavka 3. kažnjivo po članku 176. stavak 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Dana xx.xx.2019. je po službenom pozivu u ovu postaju pristupio Ivan S. te dao obavijest o prometnoj nesreći.

Da li se isplati poricati točku dva, odnosno gore navedeni prekršaj s obzirom na sve okolnosti oko događaja, i budući da nije bilo materijalne niti fizičke štete na drugim osobama/vozilima?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 1 sat , Shljiva je napisao:

 da li je druga točka valjana iz razloga što se automobil vodio na oca, te da se prema tome može tretirati kao "tuđa" imovina

Vozilo od oca nije tuđa imovina.Tuđa imovina je stup,a i ne treba bit štete na drugim vozilima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  

  • Online korisnici

    No members to show×