Jump to content
Tomislav Stojčević

Prevara servisera klima uređaja

Preporučene objave

Kratki sadržaj problema:

  • Tvetka:  TVRTKA d. o. o., XY X, XY
  • 03. 05. 2019. godine su na moj poziv došli ugraditi klima uređaj u mom stanu. Uređaj je radio dok su oni bili tamo. Bilo je hladno i nije bilo potrebe da ga uključujem.
  • Nakon što sam isprobao par dana kasnije klima uređaj utvrdio sam da niti hladi, niti grije i pojavljuje se greška E7 na display – u.
  • 09. 05. Sam pismenim putem (e-mail) reklamirao grešku, te su mi obećali doći to pogledati i popraviti
  • Dugo su mi obećavali da će doći i napokon 10. 06. su se pojavili i utvrdili da je pri ugradnji klima uređaja iscurio plin, no da nemaju potrebnu opremu da to poprave. Obećali su doći isti dan na večer ili sutradan 11. 06. u jutro. Naravno nisu se pojavili niti su odgovarali na telefonske pozive.
  • 12. 06. sam napisao mail da tražim povrat novca za loše izvedene radove. Odmah su se javili i isti dan su došli ……… napunili su vanjsku jedinicu plinom, no uređaj i dalje nije radio.
  • Tada su otvorili masku u kojoj su bile cijevi između vanjske i unutrašnje jedinice i utvrdili da su cijevi prilikom ugradnje prelomljene na 4-5 mjesta, te da kroz njih nije mogao prolaziti zrak.
  • Napravili su mi rupu u fasadi kako bi prerezali te iste cijevi koje su nepravilno ugrađene i nadogradili nove cijevi. Međutim uređaj i dalje nije radio.
  • Otvorili su pogon na vanjskoj jedinici i utvrdili da su zbog gore navedenih kvarova elektronika i kompresor izgorili. Odspojili su vanjsku jedinicu klima uređaja i odnijeli je sa sobom …… i od tada se više ne javljaju. Zvao sam ih, ali mi je gospođa koja se javila rekla da uređaj nije još popravljen. Obavijestio sam ju da ja ne želim uređaj koji je popravljan, jer ja nisam kupio polovni klima uređaj, nego potpuno novi i da je uništen njihovom krivicom.
  • Više se ne javljaju. Nova vanjska jedinica košta 3.084,00 kn, dostava je 170,00 kn, ja sam za ugradnju njima još 03. 05. platio u gotovini 1.250,00 kn, i još treba popraviti rupu fasadi.

 

Zanimaju me moje mogućnosti, kako da nadoknadim troškove od tvrtke.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×