Jump to content

Bijeg s mjesta nesreće


Ljmat

Preporučene objave

Molio bih pomoć,

naime, prije nekih 20-ak dana sam bio sudionik lakše prometne nesreće u kojoj me je drugi sudionik u prometu, pričajući na telefon, tuknuo straga. Kako se to dogodilo na aveniji, usred najveće gužve, vozilo sam zaustavio na prvom autobusnom ugibalištu, nekih 50-ak metara dalje, izišao iz vozila kako bih ustvrdio materijalnu štetu i pričekao drugog vozača. Ovaj je produljio, valjda me na primjetivši, a registarske oznake nisam uspio zapisati.

Pošto nisam ustvrdio nikakvu materijalnu štetu na svojem vozilu, nisam imao realnu potrebu uključivati policiju.

Sve bi bilo ostalo na tome da mi nije stigao poziv iz policije zbog navodnog udaljavanja s mjesta nesreće. Valjda je ovaj drugi zapisao ili fotografirao moju registraciju i nakon 20 dana (!) odlučio događaj prijaviti policiji. U policiji mi kažu kako moraju po službenoj dužnosti reagirati i da razumiju moju situaciju, ali su nemoćni.

Osim što sam u izrazito neugodnoj situaciji, prijeti mi nemala novčana kazna i mogućnost negativnih bodova, uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Po prvi put sam u situaciji sličnoj ovoj i ne snalazim se, ne znam kako postupiti, pa bih molio pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odazoveš se na poziv policije da obave svoje, gdje ćeš dati svoj iskaz, a kada dobiješ neke papire, onda ćeš vidjeti što dalje.

Svakako napomeneš da je on tebe udario odozada i da nisi imao razloga bježati jer je krivnja njegova. Odmah si stao, a on je produžio. Kako nisi imaš štete, nisi zvao policiju. Ako te prijave, tako ćeš se i braniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija