Jump to content
Ljmat

Bijeg s mjesta nesreće

Preporučene objave

Molio bih pomoć,

naime, prije nekih 20-ak dana sam bio sudionik lakše prometne nesreće u kojoj me je drugi sudionik u prometu, pričajući na telefon, tuknuo straga. Kako se to dogodilo na aveniji, usred najveće gužve, vozilo sam zaustavio na prvom autobusnom ugibalištu, nekih 50-ak metara dalje, izišao iz vozila kako bih ustvrdio materijalnu štetu i pričekao drugog vozača. Ovaj je produljio, valjda me na primjetivši, a registarske oznake nisam uspio zapisati.

Pošto nisam ustvrdio nikakvu materijalnu štetu na svojem vozilu, nisam imao realnu potrebu uključivati policiju.

Sve bi bilo ostalo na tome da mi nije stigao poziv iz policije zbog navodnog udaljavanja s mjesta nesreće. Valjda je ovaj drugi zapisao ili fotografirao moju registraciju i nakon 20 dana (!) odlučio događaj prijaviti policiji. U policiji mi kažu kako moraju po službenoj dužnosti reagirati i da razumiju moju situaciju, ali su nemoćni.

Osim što sam u izrazito neugodnoj situaciji, prijeti mi nemala novčana kazna i mogućnost negativnih bodova, uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

Po prvi put sam u situaciji sličnoj ovoj i ne snalazim se, ne znam kako postupiti, pa bih molio pomoć!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Odazoveš se na poziv policije da obave svoje, gdje ćeš dati svoj iskaz, a kada dobiješ neke papire, onda ćeš vidjeti što dalje.

Svakako napomeneš da je on tebe udario odozada i da nisi imao razloga bježati jer je krivnja njegova. Odmah si stao, a on je produžio. Kako nisi imaš štete, nisi zvao policiju. Ako te prijave, tako ćeš se i braniti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×