Jump to content

Prekluzivni rok


dtadijanovic

Preporučene objave

Pozdrav svima, pogotovo onima koji prate moju borbu s institucijama. :)

 

Imam jedno pitanje za koje bih molio odgovor ili da me se barem uputi u sudsku praksu. 

 

Radi se o tome da su susjedi opasnom gradnjom (postoji presuda) uništili moj dio gradjevine. Gradjevina je zajednička, a dogadjaj se dogodio 2006. Građevinska inspekcija je donijela rješenje o rušenju. 

 

Zakonom o legalizaciji bespravne gradnje im je AZONIZ legalizirao objekt, ali je Ministarstvo graditeljstva poništilo to Rješenje. Medjutim Susjedi umjesto da uklone opasnu gradnju oni su pokrenuli upravni spor koji je 2018. Riješen na način da se ponovi postupak. 

 

U medjuvremenu je agencija AZONiZ pozvala susjede predlagatelje da im dostave  u roku od 30 dana ispravnu dokumentaciju (2017, prije početka upravnog spora), no kako nisu djelovali do završetka procesa na Višem upravnom sudu tih se 30 dana pretvorilo u godinu i pol. Nakon toga su susjedi predlagatelji tražili još vremena a na taj upit Agencija nije odgovorila. 

Iz tog razloga sad Ministarstvo rješenjem pobija prvostupanjsko rješenje navodeći kako je Agencija trebala produljiti rok  

E sad, može li mi netko reci, kako se inače tretira rok u upravnom pravu, jel treba odgovarati strankama na ovakvo kupovanje vremena (trenutno prolazi 14 godina od početka opasne gradnje). 

Jel rok od 30 dana prekluzivan ili se s time u upravnom postupku može kalkulirati?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija