Jump to content
dodooo

Predugovor/ugovor o kupoprodaji nekretnine

Preporučene objave

Molim vas za pomoć!

  1. Da li predugovor i konačni ugovor o kupoprodaji nekretnine trebaju biti gotovo isti? Ima li tko primjer konačnog ugovora?
  2. Koje dokumente prodavatelj treba dati kupcu prilikom potpisivanja predugovora?
  3. Da li postopji neka posebna procedura ako prodavatelj živi u inozemstvu i angažirao je opunomoćenika da sve odradi umjesto njega?
  4. Da li ima smisla nakon potpisivanja predugovora napraviti predbilježbu za upis vlasništva?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

1. U predugovoru trebaju biti definirani svi bitni sastojci kupoprodaje (predmet i cijena), a dobro je da odmah definirate i sve ostalo, pa bi u tom smislu trebao biti sto slicniji glavnom ugovoru, naravno uz iznimku da se predugovorom tek preuzima obveza sklapanja glavnog ugovora

2. Barem novi vlasnicki list da vidite da je nekretnina "cista", ali to moze kupac i sam ishoditi

3. Specijalna punomoc koja mora biti ovjerena kod biljeznika ili u veleposlanstvu i koja mora biti podobna da se na temelju nje izvrsi upis (dakle tocan opis nekretnine i ovlastenje da punomocnik nekretninu proda za odredenu cijenu)

4. Na temelju predugovora nije moguce izvrsiti predbiljezbu jer stvara obveznopravni (sklapanje glavnog ugovora), a ne stvarnopravni (prijenos vlasnistva) ucinak

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala puno na odgovoru!  Naišao sam na još jedan problem. Kupujem kuću uz koju dolazi dvorište i pašnjak. Pošto želim aplicirati na apn-ov kredit, banka mi jer rekla da moram u predugovoru odvojiti kuću i dvorište od pašnjaka, iako se nalaze na istoj čestici, jer apn subvencionira samo kuću i dvorište. Savjetovali su da napišem da će se kuća i dvorište financirati kreditom, a pašnjak vlastitim sredstvima kupca ne navodeći cijenu. Kako to ispravno napisati u predugovoru?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×