Jump to content

Zena otišla iz stana


Palonkica

Preporučene objave

Stan je pod kreditom kupljen u braku polovicu otplaćen. Vlasnici su suprug i supruga. Kredit je na supruga. Žena se iseli s djetetom zahtjevajući razvod nakon 10 god  braka a suprug ne zeli izaci iz stana, radi probleme. Nakon razvoda sporazumnog oni odluče svatko svoju polovicu stana darovnim ugovorom pokloniti djetetu. Upisani su u knjige i dalje i on i ona jer bilježnik nije sam izvršio upis novog maloljetnog vlasnika. Suprug ostaje zivjeti u stanu i plaćati kredit. U međuvremenu njemu se dosele nova nevjenčana supruga i dobiju dijete. Tko ima pravo živjeti u stanu? Ima li bivša supruga išta potraživati za tih 10 god zivljenja u stanu? Kako maloljetni sin ima pravo na taj stan? Sto ako oni odluče iznajmiti stan i otići u drugi, kome pripada pravo na novac od najma? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo vlasništva pravnim poslom se stječe upisom u zemljišne knjige, maloljetni vlasnik bilo kada može izvršiti svoj upis u zemljišne knjige i tako srediti zemljišnoknjižno stanje.

U stanu može živjeti posjednik. Posjednik je otac, a majka, te kasnije dijete, imaju pravo razvrgnuća suvlasničke zajednice, imaju pravo tražiti naknadu štete zbog toga što se nisu mogli koristiti svojom nekretninom, koja se određuje u visini najamine, time da i otac onda može tražiti polovicu rata kredita koje je samostalno plaćao nakon prestanka bračne zajednice. 

Dakle, bez obzira što sin u njemu ne živi, stan je njegov, i on će odlučiti hoće li istjerati posjednika ili će mu naplaćivati najaminu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija