Jump to content

Ugovor o radu - obvezan?


Dora1306

Preporučene objave

Postovani, molim za pomoc.

 

Naime, radim vec godinu dana u jednoj privatnoj tvrtki, prijavljena sam uredno, ali nisam do sada jos dobila ugovor o radu, unatoc tome sto sam nekoliko puta pitala, odgovor je bio da ce se rijesiti. Nakon par mjeseci sam presla u neodredeni rad, jedino to znam.

U pocetku je bila dogovorena placa, plus putni i organizirani gablec.

Radno mjesto u startu nije bilo adekvatno, jer se pocelo raditi u maloj prostoriji u stanu poslodavca, da ce i to kroz par mejseci biti rjeseno, no jos uvijek nas je petero na cca.16m2.

Sve je u pocetku bilo super, ali najprije se ukinuo gablec.

krajem godine je firma usla u neke financijske probleme pa su rekli da ce nam svima u uredu smanjiti placu za 1000kn, i taj dio isplacivati kao neoporezivi dio, ali samo kroz 2-3 mjeseca dok se financije ne poprave....to sad vec traje pola godine i na pitatnje kad ce se placa vratiti na staro, opet odgovor, rijesit ce se.

Dvojici se umjesto putnih ustupilo sluzbeno vozilo koje se potrglo pa sad se svatko snalazi sa dolaskom na posao kako zna (karta za vlak se jednoj djelatnici placa, meni se isplacuju putni)

Ovo je takav posao da cesto treba biti dostupan i odraditi neke hitne situacije izvan radnog vremena, cak i navecer i praznikom i vikendom.

Sve se to uredno odradivalo, uz obecanje da ce nam se oduziti, medutim, i ta obecanja traju vec godinu dana.

Sad se i desilo, da taj dodatni dio place za svibanj nije isplacen tokom lipnja, a vec je srpanj, a uskoro bi trebale biti vec i place za lipanj.

Kakva su u ovom slucaju prava zaposlenika, s obzirom da radimo bez ugovora, dali smo u tom smislu uopce obvezni se javljti dok nam ne sjedne ostatak, i dali mozemo traziti tu obecanu naknadu za prekovremeni rad za koji imamo dokaze na pismeno (mailovi, poruke, pozivi)?

Dali mozemo odbijati raditi dok nam ne isplate sve?

hvala unaprijed na savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija