Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Melora

Struja

Preporučene objave

Poštovani,

Nakon bezuspješnog razgovora s RWE agentom mislim da mi je ovo najbolje mijesto da dobijem odgovor. Naime, problemi počinju prošle godine kada me HT kao opskrbljivač struje prebacuje na IEnergiju, a oni me nakon nekog vremena prebacuju na RWE. U tom cijelom procesu meni nije bilo ponuđeno da bilo što odaberem osim što sam dobio poštom da mi se opskrbljivači mijenjaju. Dok sam bio na HT-u i 2 mjeseca na IEnergiji račune sam redovno plačao, a prestao sam s plaćanjem nakon prelaska na RWE. U cijeloj toj prići nisam dobio niti jedan ugovor na potpis i uopće želim li ja prijeći kod RWE-a. Isto tako u razdoblju od njihovog službenog prelaska 01.12.2018 do dana današnjeg nije mi očitano brojilo jer nisam bio kod kuće  zbog mojeg boravka u bolnici, a kasnije odlazaka u dnevnu bolnicu. Djelomično opravdanje riješavanja tog problema lež i u tome što imam par F dijagnoza (psihijatrijskih) i više se bavim sobom nego riješavanju drugih problema kao što je ovaj. Pitanja koja su vezana za to su slijedeća. Ima li pravo jedna firma drugoj slati podatke u ovom slučaju OIB i može li se bez mog pristanka i potpisa zaključit ugovor ? Sada kada bi htio svojevoljno preći na HEP ne znam kako da to riješim jer po mome ja RWE-u nisam dužan ništa. Kome da platim u ovom slučaju dugovanje koje je nastalo i ja ga ne negiram i željan sam ga platiti, samo mislim da su mi trebali dati opciju želim li ja biti kod njih ili ne i onda bi ja pronašao u tom slučaju za mene najpovoljnijeg distributera struje. Nadam se da sam pravilno postavio problem i u slučaju Vaših pitanja stojim na raspolaganju. Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Samo još jedno pitanje. Šta je sukladno zakonu i to da se mene bez pitanja i bilo kakvog fizickog ugovora obveže na to ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Potpisao sam ugovor na 2 godine sa Ht-om koji bi istekao lani,, poslije toga nisam potpisivao nikakav ugovor s RWE-om.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

HT je također pripojen RWE, tako da nije bilo potrebe za sklapanjem ugovora s njima. To što dugujete plaćate RWE. Provjerite kad Vam je istekao ugovor i ugovorne odredbe o produživanju ugovora, a nakon toga možete birati novog ponuditelja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×