Jump to content
Melora

Struja

Preporučene objave

Poštovani,

Nakon bezuspješnog razgovora s RWE agentom mislim da mi je ovo najbolje mijesto da dobijem odgovor. Naime, problemi počinju prošle godine kada me HT kao opskrbljivač struje prebacuje na IEnergiju, a oni me nakon nekog vremena prebacuju na RWE. U tom cijelom procesu meni nije bilo ponuđeno da bilo što odaberem osim što sam dobio poštom da mi se opskrbljivači mijenjaju. Dok sam bio na HT-u i 2 mjeseca na IEnergiji račune sam redovno plačao, a prestao sam s plaćanjem nakon prelaska na RWE. U cijeloj toj prići nisam dobio niti jedan ugovor na potpis i uopće želim li ja prijeći kod RWE-a. Isto tako u razdoblju od njihovog službenog prelaska 01.12.2018 do dana današnjeg nije mi očitano brojilo jer nisam bio kod kuće  zbog mojeg boravka u bolnici, a kasnije odlazaka u dnevnu bolnicu. Djelomično opravdanje riješavanja tog problema lež i u tome što imam par F dijagnoza (psihijatrijskih) i više se bavim sobom nego riješavanju drugih problema kao što je ovaj. Pitanja koja su vezana za to su slijedeća. Ima li pravo jedna firma drugoj slati podatke u ovom slučaju OIB i može li se bez mog pristanka i potpisa zaključit ugovor ? Sada kada bi htio svojevoljno preći na HEP ne znam kako da to riješim jer po mome ja RWE-u nisam dužan ništa. Kome da platim u ovom slučaju dugovanje koje je nastalo i ja ga ne negiram i željan sam ga platiti, samo mislim da su mi trebali dati opciju želim li ja biti kod njih ili ne i onda bi ja pronašao u tom slučaju za mene najpovoljnijeg distributera struje. Nadam se da sam pravilno postavio problem i u slučaju Vaših pitanja stojim na raspolaganju. Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Samo još jedno pitanje. Šta je sukladno zakonu i to da se mene bez pitanja i bilo kakvog fizickog ugovora obveže na to ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Potpisao sam ugovor na 2 godine sa Ht-om koji bi istekao lani,, poslije toga nisam potpisivao nikakav ugovor s RWE-om.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

HT je također pripojen RWE, tako da nije bilo potrebe za sklapanjem ugovora s njima. To što dugujete plaćate RWE. Provjerite kad Vam je istekao ugovor i ugovorne odredbe o produživanju ugovora, a nakon toga možete birati novog ponuditelja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×