Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

ivanbek

Ostvarivanje prava na uvid u spis predmeta?

Preporučene objave

Kako kao okrivljenik mogu ostvariti pravo na uvid u spis predmeta? Je li dovoljno otići na sud i tražiti ili treba podnijeti podnesak u sudsku pisarnicu? Zvao sam sud da bi mi rekli da to moram vidjeti sa sucem, kako mogu dobiti spis na uvid što mi nema smisla, pogotovo jer još nije održano ni jedno ročište (optuznica je podignuta).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ukoliko je spis kod suca, prvo ga nazovite i dogovorite termin kada bi mogli izvršiti uvid. Ukoliko je spis u kaznenom kancelu, slobodno otiđite i izvršite uvid. Sa sobom ponesite osobnu iskaznicu radi identifikacije.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ali o sucu znam samo ime koje piše u optužnici. Kako da nađem broj? Na web-stranicama postoji samo broj centrale i ured predsjednika suda. Centrala mi je rekla da se javim sucu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U tom slučaju tražite centralu da vas prespoje. Ako neće htjeti, onda pokušajte doći do broja preko ureda predsjednika suda ili osobno otiđite do suca (negdje oko 14 sati kada su, u pravilu rasprave završene, pa će imati vremena).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×