Jump to content
Lifty420

Susjeda sa 6-7 pasa

Preporučene objave

Poštovanje korisnicima foruma,

Zanima me što se može poduzeti u vezi susjede koja ima nekih 6-7 pasa i to sve ona mala gamad kada krenu lajati to je za ubiti se ne može se tolerirati koliko je glasno, ja to slušam već godinama i više ne mogu u zadnje vrijeme sam počeo bacati sve što mi dodje pod ruku, možete me osuđivati zbog toga ali ne zanima me, da vas stavim u istu situaciju vidio bih vas, znači zanima me kako se to može riješiti a da ne nastradaju te životinje, i sam imam psa i suosjećajan sam prema životinjama nisu one krive, ali to je i zasrano dvorište i smrdi ona se ne brine uopće o tim životinjama nisu u šetnji bili niti jednom. Radi se o psihički bolesnoj osobi koja je ujedino i kvazi poznata novinarka sa otv,z1 pa prvoj susjedi daje 1000 kuna mjesecno za ''čišćenje'' i ne vjerujem da bih imao njenu podršku (Iako ih udara metlom kada ove nema doma jer i njoj smeta, znači prodana duša). Uz to ima i par susjeda koji se slažu sa mojim mišljenjem. Također ako išta pomaže bavim se glazbom od doma i to j....no lajanje utječe na moju produktivnost i ometa me u obavljanju moje djelatnosti, student sam kada učim također dođe mi da ih podavim ali to se nikada neće desiti jer znam da životinje nisu krive ponavljam .Bio bih zahvalan na bilokakvom savjetu koji mi može pomoći da se taj problem riješi. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imate dvije opcije, po mom mišljenju - prijaviti komunalnom redaru (po osnovi Odluke o držanju životinja iil Odluke o komunalnom redu vašeg Grada/Općine) ili prijaviti Veterinarskoj inspekciji držanje životinja u neodgovarajućim uvjetima. U prvom slučaju, išla bude novčana kazna i upozorenje, a u drugom je moguće i oduzimanje životinja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Od svih gradova mislim da jedino Osijek to ima riješemo kroz odluku o drzanju zivotinja i po toj odluci moze se drzati u kucanstvu 1 pas i 1 macka, a ostalima kako se zalomi nazalost, ispod mene u stanu 5 peseka, lajajucih zvukova koliko hoces i nemres im nista.

Probaj sa komunalnim redarom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 30 minuta, malicovjek je napisao:

Od svih gradova mislim da jedino Osijek to ima riješemo kroz odluku o drzanju zivotinja i po toj odluci moze se drzati u kucanstvu 1 pas i 1 macka, a ostalima kako se zalomi nazalost

Vezano za ograničenje broja pasa i mačaka, evo jedan link za presudu Visokog upravnog suda RH

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_09_119_2557.html

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×